La Frânceşti, fonduri atrase de la Compania Naţional de Investiţii pentru cinci proiecte

În acest moment fondurile guvernamentale se alocă pentru dezvoltarea localităţilor doar prin Compania Naţională de Investiţii, unde Primăria Frânceşti are solicitări depuse. În localitate sunt în derulare două lucrări, şi există un proiect depus pentru construirea complexului sportiv, pentru care s-a obţinut finanţarea şi s-a semnat ordinul de ministru, urmând ca, într-o perioadă foarte scurtă, lucrarea să se scoată la licitaţie. Prin urmare, trei investiţii anul acesta vor fi în derulare prin Compania Naţională de Investiţii la Frânceşti, şi mai există alte două solicitări pentru modernizarea şcolii din satul Mănăileşti şi modernizarea şcolii din satul Dezdrobiţi, proiecte care sunt în lista de sinteză.

„În localitate se lucrează deoarece, în fiecare an, ne-am ocupat să obţinem finanţări pentru diverse lucrări, şi chiar avem în derulare prin Compania Naţională de Investiţii modernizarea căminului cultural din satul Genuneni. Se lucrează intens şi sperăm ca, la finele lunii august, să facem inaugurarea. În prezent se lucrează deja la finisajele interioare şi la exterior”, a precizat primarul Daniel Paraschiv.

În prezent s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea sălii de sport care are termen de execuţie până la finele acestui an. Pentru proiectul de amenajare a complexului sportiv primarul ne informează că vor începe anul viitor lucrările.

Asfaltarea drumurilor comunale este prioritatea primarului. Faptul că la Frânceşti sunt lucrări în execuţie nu este întâmplător, şi asta fiindcă, aici, administraţia locală s-a ocupat în fiecare an să atragă fonduri pentru diverse lucrări. Pe lângă aceste proiecte primarul mai are două lucrări pentru modernizarea infrastructurii rutiere, una dintre ele este în derulare şi se va finaliza în această perioadă. Cea de-a doua lucrare vizează asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 4 kilometri din cei 6 kilometri prinşi în proiect, şi pentru acest obiectiv vor începe lucrările în aceste săptămâni, în satul Viişoara: „Din cei 6 kilometri prinşi în proiectul de asfaltare a drumului din satul Viişoara s-au finalizat 2 kilometri. În această perioadă vom finaliza de asfaltat şi cei 4 care au mai rămas. Mai avem o lucrare de asfaltare care va începe tot în această perioadă, pe „Drumul balastierei” din satul Coşani, unde vom scoate betonul care este praf şi vom turna asfalt şi rigole făcute”, a precizat primarul localităţii Frânceşti, Daniel Paraschiv.

Toate aceste lucrări de asfaltare se realizează cu bani chibzuiţi din bugetul local. Localitatea Frânceşti este una dintre localităţile judeţului care are o reţea de drumuri comunale de peste 200 de kilometri, iar asfaltarea drumurilor comunale este şi în acest mandat prioritatea primarului. Prin urmare, o bună parte dintre proiectele primarului sunt în continuare îndreptate către modernizarea infrastructurii rutiere prin asfaltare, pentru că, din toată această reţea, când a preluat frâiele localităţii, doar un singur drum era asfaltat în localitate, restul fiind drumuri pietruite sau de pământ. Primarul a reuşit să asfalteze în doar patru ani peste 18 kilometri de drumuri locale. În opinia lui Daniel Paraschiv, asfaltarea drumurilor este una dintre problemele localităţii care trebuie rezolvată în acest mandat, pietruirea fiind doar o soluţie de moment.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *