Vaccinare la domiciliu, în comuna Mihăeşti

Echipe mobile de vaccinare din Mihăeşti, pe teren pentru a imuniza cetăţenii anti-covid

În afara echipei de specialitate care se află la centrul de vaccinare din Mihăeşti mai există 8 echipe formate din medici şi asistenţi care se deplasează în localitate pentru a imuniza persoanele care nu pot să vină la centru din diverse motive medicale. Echipelor implicate în procesul de vaccinare li s-a pus la dispoziţie o maşină din cadrul primăriei pentru a se deplasa la domiciliul cetăţenilor pentru a-i imuniza anti-covid. Primarul Constantin Bărzăgeanu ne informează că oamenii sunt interesaţi, o parte dintre ei vin să se programeze la centrul de vaccinare, iar o altă parte se programează inclusiv pe platformă:

„Echipa mobilă merge la oamenii care, din diverse motive nu pot să vină la centru şi să se vaccineze, la cetăţenii care nu se pot deplasa, la oamenii vârstnici sau imobilizaţi la pat, şi la aparţinătorii acestora. Echipele de specialitate din cadrul centrului de vaccinare din Mihăeşti merg inclusiv la societăţile care îşi desfăşoară activitatea pe raza localităţii, stabilind în prealabil cu managerul ora la care echipa se poate deplasa pentru a imuniza angajaţii. Acţiunea se desfăşoară de aproximativ 15 zile, iar echipa lucrează inclusiv după amiază. Acţiunea va continua şi în zilele următoare, astfel încât cetăţenii pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19 chiar la ei acasă, şi asta fiindcă echipele mobile de medici se vor deplasa acolo special pentru a-i imuniza. Este un efort suplimentar al echipei medicale din centrul nostru, dar îl facem pentru a accelera campania de vaccinare. Toţi cei implicaţi în această campanie au sprijinul nostru, fiindcă vreau să ne asigurăm că în localitate sunt vaccinaţi cât mai mulţi cetăţeni. Este adevărat, medicii sunt bombardaţi cu întrebări din partea cetăţenilor fiindcă vor să ştie cât de sigur este vaccinul care protejează împotriva acestei pandemii, iar cadrele medicale fac tot posibilul sa le dea pacienţilor informaţiile necesare, reuşind să-i convingă. Prin această campanie revenim la normalitate cu paşi siguri, iar asta mă bucură”, a precizat primarul localităţii Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

La Mihăeşti, autorităţile locale fac tot posibilul pentru a-i convinge pe cetăţeni să se vaccineze anti-Covid iar, pe toate căile posibile, primarul Constantin Bărzăgeanu face apel la cetăţeni să recurgă la vaccinare pentru a putea reveni la o viaţă normală.

Localitatea s-a dezvoltat treptat, o dată cu investiţiile pe care administraţia locală le-a făcut în comună

Comuna Mihăeşti este una dintre cele mai tentante localităţi din punct de vedere imobiliar din judeţ. Poziţionarea în imediata vecinătate a Râmnicului a constituit un avantaj pentru cei care au căutat liniştea „de la ţară”, la doi paşi distanţă de oraş.

Aşa se face că numărul locuitorilor de aici a crescut substanţial în ultimii ani, ajungând în mod oficial la peste 7000. Numărul tot mai mare al locuitorilor comunei Mihăeşti îi dau puterea, iar agenţii economici nu sunt puţini. Când vine vorba despre proiecte primarul este optimist în privinţa alocărilor din bugetul naţional, dar ştie că se poate baza şi pe fondurile din bugetul local pentru investiţii. Pentru o mai bună funcţionare a localităţii, un mare accent s-a pus pe educaţie. Din acest punct de vedere comuna se poate lăuda cu şcoli şi grădiniţe moderne, care pot concura cu cele din mediul urban.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *