Aproape 80.000 de persoane vaccinate în județul Vâlcea

Un nou raport al Instituției Prefectului arată că aproape 80.000 de persoane s-au vaccinat până acum pentru a opri răspândirea virusului COVID-19.

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 146.474, dintre care 125.979 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 4.365 sunt doze de vaccin Moderna, 11.386 sunt doze de vaccin AstraZeneca și 4.744 sunt doze de vaccin Janssen.

În acest week-end se vor organiza echipe mobile de vaccinare care în intervalul orar 08:00 -13:00, se vor deplasa în următoarele târguri și vor vaccina persoanele care doresc să se vaccineze:

1) Târg Goranu: 18 și 20.06.2021 – se va utiliza vaccin Janssen (Johnson& Johnson);2) Târg Pietrari: 20.06.2021 – se va utiliza vaccin Pfizer BioNTech;3) Târg Horezu: 19.06.2021 – se va utiliza vaccin Pfizer BioNTech;4) Târg Ionești (Marcea) – 19.06.2021 – se va utiliza vaccin Pfizer BioNTech.

Începand cu data de 22.06.2021, săptămânal, în fiecare localitate se va deplasa o echipă mobilă de vaccinare dintr-un centru fix în vederea vaccinării persoanelor care solicită acest lucru.

”Precizăm că, începând din data de 23.03.2021, la nivelul județului Vâlcea a fost demarată și etapa a III-a de vaccinare, în prezent fiind operaționale 18 centre de vaccinare comunitare din județ: șase centre în municipiul Rm Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann (un centru), sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca, sala de sport a Liceului „Antim Ivireanul” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna și vaccin Janssen și Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici”), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Țărnea” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orasul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu”), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), un centru în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural –un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), un centru în comuna Lădești (sala sport din cadrul Liceului Teoretic Lădești), un centru în comuna Mihăești (în cadrul Căminului cultural din satul Buleta), un centru în comuna Orlești (în cadrul Căminului cultural din satul Orlești) și un centru în comuna Sutești (în cadrul sălii de sport din satul Mazili).” a declarat Instituția Prefectului Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *