Constantin Diaconu, în discuții cu Flacăra

Fostul atacant Constantin Diaconu (59 ani) este în aceste zile favorit, pentru a deveni noul antrenor al echipei de Liga a III-a, Flacăra Horezu.

Edilul din Horezu, Nicolae Sărdărescu a intensificat în ultima perioadă căutările pentru găsirea unui nou antrenor în Treapt. După ce a condus echipa în returul sezonului trecut, având un lot compus în majoritate din juniori, Gabi Mangalagiu își va rezilia contractul. Vasile Ilinca (Cozia Călimănești) și Adi Dulcea (Unirea Basov) nu au putut răspunde afirmativ ofertelor, astfel că edilul Sărdărescu s-a reorientat.

În acest moment, prima opțiune pentru postul de antrenor al Flacărei a devenit Constantin Diaconu (59 ani), care va veni miercuri, la Horezu, pentru a discuta toate detaliile cu primarul Nicolae Sărdărescu. Dacă se va ajunge și la un acord comun între cele două părți, tehnicianul va semna contractul.

Diaconu și-a început cariera de atacant la Luceafărul București, apoi a câștigat titlul la tineret speranțe cu FC Argeș, când echipa era pregătită de Leonte Ianovschi. La seniori, Diaconu a jucat pentru Aluminiu Slatina (Liga 2), FC Olt, Aurul Brad și Vulturii Lugoj.

Posesor la licenței UEFA A, Diaconu a mai pregătit pe FCM Târgoviște, Progresul Topoloveni și Atletic Bradu.

Viitorul antrenor al Flacărei vine des la Tomșani, de unde este soția sa. ”Soția este din Folești, sunt atras de aceste meleaguri, în vacanțe merg la Tomșani. Miercuri vin la Vâlcea, vom avea un contact cu lotul de jucători, vreau să văd condițiile de pregătire, baza materială. Îmi place proiectul, se vrea din nou performanță la Horezu, primarul vrea să investească mult în infrastructură, ceea ce este important și apoi să atace în viitor promovarea. În doi ani, la Horezu va fi o baza sportivă multifuncțională. Este inadmisibil ca Vâlcea să nu aibă măcar o echipă la Liga a II-a, județul are tradiția Chimiei, cu un șlefuitor de talente cum era Traian Popa sau jucător ca Iancu Carabageac”.

Constantin Diaconu a început să se intereseze și de jucători și a avut primele discuții la Chiajna, de unde, dacă va merge la Horezu, speră să împrumute 2-3 jucători. ”Trebuie sa umplem golul lăsat de plecarea scheletului echipei, ca lucrurile să funcționeze, să fie un lot competitiv. Este clar că ne trebuie un fundaș central, un mijlocaș central  și un atacant”. Miercuri, în Treapt sunt așteptați și jucătorii care nu mai sunt doriți și cu care se va discuta rezilierea acordurilor.

Printre noutățile care se preconizează la Horezu sunt revenirea lui Radu Georgescu de la Dăești, portarul Mihăescu și Florin Cioablă. În cazul în care discuțiile cu Constantin Diaconu nu se finalizează, una din soluțiile pentru a pregăti echipa este și căpitanul echipei, mijlocașul Raul Nistor, care însă nu are licență de UEFA A.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *