Energetic și Chimia se luptă pentru medalii la junioare IV

Energetic și Chimia s-au calificat la turneul final al Campionatului Național de handbal pentru junioare 4, care se va disputa la Rm. Vâlcea în perioada 24-27 iunie.

Râmnicu Vâlcea a găzduit și turneele semifinale de junioare IV, care s-au desfășurat în weekend. Energetic, echipa pregătită de Luminița Dinu și Marius Dănuleț a câștigat grupa semifinală din care au mai făcut parte Giarmata, Moșnița Nouă și Caracal și s-a calificat la turneul final de pe locul 1. ”Am jucat finala cu Slatina, deși am pierdut două reprize, am câștigat pe a treia și la scorul final. Este important că am ieșit pe locul 1. Sper să luăm o medalie la turneul final, chiar dacă va fi foarte greu” a anunțat fostul mare portar, Luminița Dinu.

Chimia Rm. Vâlcea, echipă pregătită în absența Danei Joița de Nicoleta Lazăr și Claudia Din s-a calificat de pe locul 4 la turneul final. Chimia a fost în grupă cu Slatina, Sânicolau Mare și Catu Timișoara, unde a obținut locul 2 și a jucat apoi meci de clasament pentru locurile 3-4.

La turneul final s-au calificat 16 echipe, care vor fi împărțite în patru grupe preliminare, primele două urmând a merge mai departe în grupele principale. La junioare IV se joacă în sistem de 3 reprize a câte 15 minute fiecare, prima repriză și ultima cu 6+1 jucători, iar a doua repriză cu 5+1 jucători. Pentru fiecare repriză câștigată se acordă un punct (0,5 puncte la egal) iar pentru victorie la final, încă două puncte. Toate junioarele IV înscrise pe foaia de joc trebuie folosite minim cinci minute pe meci.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *