Gabriel Năstăsescu: „Fără programe de finanţare nu ai cum să dezvolţi o localitate, raportat la ce mi-am propus să fac”

Principalul obiectiv al primarului Năstăsescu este acela de a dezvolta potenţialul turistic al zonei, de o frumuseţe rară. În acest sens aşteaptă cu nerăbdare programele de finanţare europene sau guvernamentale. Prioritate au proiectele pentru modernizarea infrastructurii, apoi cele pentru punerea în valoare şi recăpătarea renumelui de odinioară al localităţii. Primarul speră la o mai mare accesabilitate privind absorbţia fondurilor europene în acest exerciţiu financiar, fiindcă acestea reprezintă cea mai sigură cale de dezvoltare a comunităţilor şi şansa unică de recuperare a decalajelor dintre zonele turistice.

„Vorbind despre investiţii, avem în lucru reabilitarea primăriei la interior şi exterior. Valoarea lucrărilor este de 400 de mii de lei, iar banii sunt din bugetul local. În prezent este una dintre lucrările importante, şi asta fiindcă nu a apărut nici un ghid de finanţare. Dacă în exerciţiul financiar trecut nu am avut acces la banii europeni din cauza condiţiilor, sper ca, de data aceasta, lucrurile să se schimbe. Banii europeni reprezintă cea mai sigură cale de dezvoltare a comunităţilor. Cu bani din bugetul local modernizăm locul de joacă din parc şi vom monta, până în luna august, 200 de lămpi stradale. Este greu, fără programe de finanţare nu ai cum să dezvolţi o localitate, raportat la ce mi-am propus să fac. La Compania Naţională de Investiţii avem proiectul de modernizare a căminului cultural şi amenajarea terenului de sport din staţiune”, a precizat primarul.

Sprijin pentru dezvoltarea zonei îl va acorda şi Consiliul Judeţean, prin asfaltarea drumului care duce până la barajul din zonă, pe o lungime de 3 kilometri. Primarul spune că drumul nu este trecut în administrarea nimănui, aşa că, în această perioadă, urmează să înceapă procedurile pentru a-l trece în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *