Alunecări de teren în localitatea Roșiile: Localnicii au fost nevoiți să plece din casele lor

În această dimineață, la ora 06.40, angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea au reluat activitatea de monitorizare/evacuare din localitatea Roșiile, sat Cherăști, după ce pe timpul nopții, zona a fost lăsată sub supraveghere, în urma unei alunecări de teren, declanșată în urmă cu aproximativ 12 ore, care pune în pericol mai multe case.


Reamintim faptul că alunecarea de teren pune în pericol 4 gospodării ale populației, dintre care 3 locuite și 1 nelocuită. În cele 3 gospodării se aflau 4 persoane adulte, în vârstă (3 locatari și 1 persoană care se afla în zonă). Imediat
după declanșarea alunecării, conducerea localității, împreună cu membrii CLSU Roșiile au dispus evacuarea animalelor și păsărilor precum și mutarea temporară a locatarilor celor 3 gospodării la rude ale acestora.
La locul evenimentului, au acționat până la lăsarea întunericului următoarele forțe și mijloace: din partea ISU Vâlcea: 6 Autospeciale cu 3 ofițeri și 23 subofițeri; din partea IPJ Vâlcea: 1 Autospeciala și 3 agenți de poliție; din partea IJJ Vâlcea: 2 Autospeciale cu 1 ofițer și 14 subofițeri; din partea CLSU Roșiile: 2 Autoturisme cu 6 membrii CLSU și 10 membri SVSU. În acest moment, zona este sub supraveghere și în funcție de evoluția alunecării și a direcției de propagare se vor dispune și alte măsuri.
” a declarat Inspectoratul Pentru Situații de Urgență ”General Magheru”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *