Miercuri, 30 iunie, vor începe lucrările pentru înfiinţarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale la Guşoeni

Proiectul de alimentare cu gaze naturale presupune realizarea reţelelor pe aproximativ 80% din drumurile aferente teritoriului comunei, repartizate pe satele Guşoeni, Burdăleşti, Dealu Mare, Guşoianca, Măgureni, Spârleni, ceea ce va permite posibilitatea racordării gospodăriilor la sistem într-un procent destul de mare. Este o realizare uriaşă pentru primarul Nicolae Concioiu, fiind una dintre cele mai semnificative promisiuni pe care a făcut-o localnicilor.

După multe insistenţe, promisiuni şi poteci bătătorite la Bucureşti iată că primarul a reuşit să îşi respecte angajamentul faţă de populaţie, iar săptămâna aceasta vor începe lucrările pentru reţeaua de gaze. Nicolae Concioiu declară că această veste îmbucurătoare este un vis devenit realitate, care a venit într-un moment dezamăgitor, pe fondul deciziei privind excluderea localităţii Guşoeni din master planul judeţului privind proiectul de apă şi canalizare. Prin urmare, miercuri, 30 iunie 2021, la Guşoeni se va da starul lucrărilor de înfiinţare a reţelei de gaze în localitate, o veste foarte importantă pentru administraţia locală, care coincide cu priorităţile comunităţii.

Nicolae Concioiu: „Am fost eliminaţi din proiect, după 8 ani de aşteptare”

„După 8 ani de aşteptare, comunitatea din Guşoeni a fost eliminată de la dreptul de conectare la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare prin înlăturarea din masterpanul judeţului, dar am promis că nu voi lăsa lucrurile la voia sorţii. Acum, proiectul de branşare a localităţii la gaze naturale este vestea minunată care mă mai ţine în picioare. Constructorul ne-a informat că, după data de 15 iunie vom stabili programul de lucru. Am lăsat să curgă sărbătorile de Rusalii, iar zilele acestea am avut o discuţie telefonică. Astfel, cel mai târziu miercuri, 30 iunie 2021, va avea loc întâlnirea între noi, primărie şi concesionar, pentru a da ordinul de începere a lucrărilor, şi se trece la treabă. La începerea lucrărilor va fi prezent inclusiv directorul companiei Premier Energy. Mai mult, vom da anunţ de informare pentru cei care sunt interesaţi să lucreze, să fie angajaţi în cadrul companiei Premier Energy privind demararea lucrărilor care se vor derula pe raza localităţii noastre. Compania Premier Energy este entitatea câştigătoare a licitaţiei pentru efectuarea lucrărilor de branşare a localităţii la gaze naturale. Este un concesionar cunoscut în zonă, care activează în câteva localităţi din judeţ. Licitaţia care a avut loc în anul 2019, aşa cum prevede legea, a fost publicată în Monitorul Oficial, respectând întocmai legislaţia. Lucrările vor începe din centrul localităţii, mai exact de la Primărie, fiindcă în spatele primăriei se va construi şi staţia de reglare şi măsurare a presiunii. Reţeaua de gaze a localităţii se va conecta din conducta Transgaz, un alt fir, pentru că localitatea este străbătută de mai multe magistrale. Este cunoscut faptul că magistrala BRUA nu a permis racordarea, dar pe raza localităţii mai sunt alte două magistrale active. Este o veste minunată, noi am obţinut racordul de branşare de la Firul I al conductei Transgaz. Au venit proiectanţii Transgaz, pentru că racordul şi staţia de reglare măsurare a presiunii. Atât proiectul, cât şi execuţia acestui obiectiv se face de Transgaz, şi nu costă primăria nici un leu, fiindcă intră în proprietatea Transgaz. Conducta se va extinde până la orice proprietate care îşi doreşte să aibă reţea de gaze. Noi avem un proiect-cadru de alimentare pe toate drumurile principale din cele şase sate, pe o lungime de 13,5 kilometri, dar asta nu înseamnă că, dacă avem gospodării care vor să se racordeze pe uliţe alăturate nu se va întâmpla acest lucru. Prin urmare, cine vrea să se racordeze la reţeaua de gaze o poate face. Cetăţenii sunt informaţi şi aşteaptă cu nerăbdare reţeaua de gaze”, a precizat primarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Luna iunie este astfel o lună importantă pentru administraţia locală, fiind luna în care se dă startul unui proiect de importanţă vitală pentru Guşoeni, o investiţie care se află şi în topul priorităţii locuitorilor. Primarul declară că proiectul este un vis împlinit şi va monitoriza permanent stadiul lucrărilor. Spune că viaţa oamenilor se va îmbunătăţi în mod considerabil, iar acest lucru este cel mai important. Subliniază că va face tot ce-i va sta în putinţă pentru ca în localitate să fie introdusă inclusiv apa şi canalizarea, un proiect care, după mai bine de 8 ani, a fost exclus din masterplanul judeţului la finele anului trecut. Acest lucru a stârnit nemulţumiri atât în rândul cetăţenilor, dar şi al administraţiei locale în ceea ce priveşte demersurile proiectului de introducere a reţelei de apă şi canalizare prinsă în master planul judeţului. Nicolae Concioiu subliniază faptul că decizia a fost nedreaptă, după atâţia ani, aceea ca localitatea să fie a exclusă din Programul Operaţional Infrastructură Mare, atâta timp cât administraţia locală din Guşoeni s-a înscris în masterplanul judeţului cu speranţa obţinerii mai rapide a unor bani europeni destinaţi alimentării cu apă şi canalizare a localităţii, renunţând în schimb la investiţii finanţate din Programul Naţional de Dezvoltare. Pus într-o astfel de situaţie, primarul comunei Guşoeni a decis să facă mai multe plângeri şi chiar să apeleze la instanţele judecătoreşti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *