Jocuri politice românești: la Râmnicu Vâlcea, USR votează cum bate vântul

Alegerile interne din cadrul USR și PNL Râmnicu Vâlcea s-au încheiat, ceea ce ar fi putut însemna o nouă perspectivă asupra modului de colaborare ale acestor partide în cadrul Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, în care este nevoie de cele 3 voturi ale consilierilor USR pentru ca un proiect să fie aprobat cu majoritate simplă. USR se dovedeşte însă în continuare un fel de papură politică, pentru că se votează în continuare după cum bate vântul. La anumite puncte de pe ordinea de zi consilierii USR au votat cu PSD şi PER, iar la altele au încercat să mimeze în continuare că ar face opozişie în Consiliul Local. Nimeni nu se mai lasă, însă, păcălit de aceste manevre străvezii.

Alianța pentru Râmnic a fost fondată iniţial pe principiul ca cele două partide de dreapta, USR și PNL să colaboreze și să facă opoziție pentru majoritatea formată din PSD şi PER şi, implicit, primarului în funcţie, Mircia Gutău. Lanţul de iubire se rupsese iniţial, după ce liderul Andrei Gheorghiu a înțeles prea devreme ce înseamnă ”a face politică” şi, ca după numai trei luni de la înființarea alianței acesta a ales să colaboreze și cu celelalte două partide.
“Jocul” este făcut inteligent, deoarece Gheorghiu vrea să dea impresia că nu colaborează exclusiv nici cu puterea, nici cu opoziţia, dar le face pe plac ambelor părțI, atât cât să își arate puterea, aruncând cu cele 3 voturi ba în stânga, ba în dreapta.

La ultima ședință de Consiliu Local, din 30 iunie 2021 nu a lipsit un exemplu de proiect interesant unde consilierii USR, PER și PSD s-au aliat din nou. La punctul 4 de pe ordinea de zi era supusă dezbaterii propunerea achiziționării unui teren cu suprafața de 250 de metri pătraţi, situat în Râmnicu Vâlcea, pe strada Gib Mihăescu. Valoarea achiziției ar fi de 68.396 mii de euro, respectiv 274 de euro/mp. Terenul ar fi cumpărat pentru realizarea de parcări auto.
Prețul mare pentru acest teren a fost motivat astfel de un consilier local PNL.
”Din punctul nostru de vedere, prețul de cumpărarea suprafeţei respective este foarte mare. Pentru un trapez care are o deschidere de 5 metri în baza mică și 10 metri în baza mare prețul este un pic prea ridicat. Poate găsim o soluție pentru acest teren, să oferim un preț mai mic”, a opinat consilierul local PNL Radu Preoteasa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *