O vară plină de evenimente la Râmnicu Vâlcea: Consiliul Local alocă 50.000 de lei pentru festivalul ”Deep Forest Fest”

Primul proiect aprobat pe ordinea de zi vizează o colaborare între Consiliul Județean Vâlcea și municipiul Râmnicu Vâlcea pentru susținerea sportului de performanță. Consiliul Județean Vâlcea va aloca suma de 600.000 de lei.

”Proiectul este realizat prin asocierea Judeţului Vâlcea prin Consiliul Judeţean Vâlcea cu Municipiul Râmnicu Vâlcea prin Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru susţinerea sportului de performanţă în cadrul competiţiilor organizate de către „Sport Club Municipal Râmnicu Valcea” sau la care participă sportivi din instituţia publică respectivă, pentru sprijinirea sportivilor în realizarea de performanţe.” a declarat primăria municipiului Râmnicu Vâlcea.

Ediția a II-a a festivalului Deep Forest Fest

Prima ediție a festivalului a fost în anul 2019, fiind un succes local. Anul acesta primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat a II-a ediție a acestui festival care se va desfășura în zona Fețeni Râmnicu Vâlcea.

Primăria va aloca 50.000 de lei pentru acest eveniment.

”Denumirea festivalulul de la Râmnicu Vâlcea, are legătură cu locul unde se va desfăşura — un platou de 40.000 mp, înconjurat de păduri, de pe înălţimile care înconjoară oraşul, de la Feteni, în cartierul Goranu, aflat pe şoseaua de centură a municipiului. Având în vedere succesul de care s-a bucurat prima editie a festivalului, în anul 2019, considerăm că este necesară şi oportună aprobarea celei de-a doua editii a festivalului Deep Forest Fest, ce se va desfăşura în zona Feteni, în perioada 30 lulie 2021— 01 august 2021. Energia pozitivă, muzica şi bucuria de a vedea oamenii dansând şi simtindu-se bine, i-a determlnat pe organizatori să perfectioneze şi să îmbunătătească editia ce va urma anul acesta, asigurând prezenta unor artişti străini şi români de notorietate internatională. Obiectivele principale ale acestui eveniment este acela de dezvoltare a turismului (pe termen lung, un branding de oraş are ca efect creşterea numărului de turişti în cadrul festivalurilor, dar nu numai); dezvoltarea infrastructurii (intensificarea turismului determină autoritătile locale să investească in infrastructură, asigurând conditii optime pentru desfăşurarea festivalului, pentru a face destinatia mai atractivă, de aceasta bucurându-se apoi toti locuitorii oraşului); dezvoltarea afacerilor locale (creşterea turismului şi o infrastructura mai bună sunt catalizatoare pentru economia oraşului), cât şi creşterea locurilor de muncă. Urmare a celor mai sus prezentate, este necesară aprobarea festivalulul de muzică electronica „Deep Forest Fest” 2021, respectiv a programului , cât şi suportarea din bugetul local a sumei de 50.000 lei (TVA inclus), sumă necesară pentru decontarea unor cheltuieli legate de organizarea şi desfăşurarea evenimentelor ce ar urma să se desfăşoare în perioada 30.07 — 01.08.2021.” a declarat primăria municipiului Râmnicu Vâlcea.

Ziua Imnului Național, celebrată la Râmnicu Vâlcea

Pe 29 iulie 2021 se împlinesc 173 de ani de când Imnul Național Deșteaptă-te, Române! era cântat, pentru prima oară, pe locul actualului parc Zăvoi al Râmnicului.

128.460 de lei vor fi alocați pentru desfășurarea și organizarea acestui eveniment.

”Astăzi, suntem datori să rememorăm cele petrecute la 29 iulie 1848 pe aceste locuri şi să marcăm această sărbătoare, deopotrivă naţională şi locală. Dupa mai bine de un an de la debutul pandemiei cu SARS-CoV-2, cât şi a relaxării măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor acesteia, se impune ca cea mai amplă sărbătoare publică care este organizată în municipiul Râmnicu Vâlcea, Ziua Imnului Naţional, să fie marcată într-un mod deosebit, fiind ocazia ideală pentru publicul numeros şi dornic de revenire la viată socială şi culturală, dar şi în scopul întâlnirii şi întăririi relatiilor interinstituţionale dintre Primăria municipiului şi reprezentanţi ai diverselor instituţii naţionale şi internaţionale. În scopul marcării în mod deosebit a celor 173 de ani de la prima intonare intr-un cadru oficial a cântecului „Deşteaptă-te, române!” pe locul actualului Parc Zăvoi, la 29 iulie 1848, este necesară aprobarea programulul manifestărllor, cât şi a bugetulul necesar organizării evenimentelor ce ar urma să se desfăşoare în perioada 29.07 — 01.08.2021, în sumă de 128.460 lei (TVA Inclus).” a declarat primăria municipiului Râmnicu Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *