USR, PSD și PER au aprobat majorarea taxei de salubrizare în Râmnicu Vâlcea, fără prezenţa consilierilor PNL

Chiar dacă majorarea tarifului lunar pentru serviciul de salubrizare din Râmnicu Vâlcea a fost respinsă în data de 30.06.2021, astăzi, 02.07.2021, la o ședință extraordinară a Consiliului Local, consilierii PSD, PER și USR au votat pentru această majorare.

De acum, persoanele fizice vor plăti 12.00 lei/persoană/lună, iar persoanele juridice 652.13 lei/tona.

Decizia politică

În mod evident, USR nu ar fi trebuit să se alieze cu PSD și PER pentru a permite majorarea serviciilor de salubrizare din Râmnicu Vâlcea, însă puterea de convingere a actualului primar s-a dovedit a fi de neînvins atunci când vine vorba despre jocuri politice.

Andrei Gheorghiu a adoptat o nouă ”tactică” în ședința de Consiliu Local, prin faptul că acesta s-a abținut la adopătarea deciziei majorării. Mai mult, acesta s-a arătat îngrijorat referitor la faptul că Virgil Pîrvulescu s-ar putea să aibă dreptate în legătură cu schimbarea operatorului de salubritate.

”Înțeleg că este și o variantă a domnului Pîrvulescu, anume o altă companie care ar putea să preia serviciul de salubritate. Aș vrea să întreb departamentul juridic al aparatului de specialitate dacă în momentul de față există situația sau condițiile necesare pentru rezilierea acestui contract pe care primăria îl are în prezent și care ar fi condițiile de a atribui unei alte companii, care înțeleg că ar avea un preț mai mic.” a declarat în timpul ședinței de astăzi, Andrei Gheorghiu.

Evident, această declaraţie a fost una de faţadă, o modalitate prin care liderul USR încearcă să mențină aparenţele în privinţa alianței dintre PNL şi USR, încercând să motiveze și varianta viceprimarului Pîrvulescu. În realitate, abţinerea lui Gheorghiu nu a influenţat în nici un fel rezultatul votului, dat fiind că alţi doi consilieri USR, subordonaţi acestuia au votat împreună cu actuala administraţie locală. Cu alte cuvinte, nici măcar nu era nevoie de votul lui Gheorghiu pentru ca aprobarea să treacă, ci doar și-a arătat poziția pentru a avea o identitate politică independentă în fața Consiliului Local și a arăta cine are voturile și puterea la îndemână, pentru când este nevoie.

Mircia Gutău și consiliera Maria Andreea Rădulescu, discuţii „amicale” înainte de vot

Fotografie realizată cu câteva minute înainte de începerea ședinței de Consiliu Local din data de 02.07.2021. În imagine Mircia Gutău poartă o discuție amicală cu consiliera PER Rădulescu Andreea Maria.

Contextul fotografiei de mai sus: Mircia Gutău, imediat după ce a intrat în sală, a abordat-o pe consiliera PER Maria Andreea Rădulescu pentru a discuta, evident, importanța votului de astăzi.

Andrei Gheorghiu a ales să nu voteze pentru a-și păstra imaginea politică, însă ceilalți doi consilieri USR, Rădulescu Andreea Maria și Manda Petrișor Alin au avut la îndemână votul care face diferența dintre un proiect aprobat sau respins prin vot cu majoritate simplă.

Viziunea consilierilor de la PNL: şantaj din partea administraţieri locale

”Consilierii Partidului Național Liberal nu vor ceda în fața șantajului mizerabil din partea administrației locale și a intereselor firmelor care sunt conectate la banul public. Nu acceptăm să mai mărim prețul pentru ridicarea gunoiului menajer (care este deja la o valoare dublă față de cel agreat în contractul inițial), ori de câte ori Romprest Energy sau un colaborator al acesteia dorește.

Blocarea ridicării deșeurilor municipale, încă de ieri, este nu numai abuzivă, dar și ilegală. Rețineți faptul că există operatori autorizați care pot executa serviciile de salubrizare la prețurile vechi! Același șantaj s-a încercat și în 2016, când operatorul de salubrizare a cerut prin instanță dar fără să blocheze activitatea de salubrizare, plata unor costuri suplimentare deoarece afirma că nu își poate îndeplini obligațiile contractuale.” a declarat președintele PNL Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

”Criza gunoiului a luat sfârșit”, declară pe pagina oficială a Primăriei Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău

Mircia Gutău sărbătorește în stilul caracteristic, printr-o conferință de presă unde prezintă toate ”dezvoltările” recente ale Râmnicului, realizate de acesta. După ce termină de prezentat asfaltările și proiectele de înfrumusețare ale orașului, trece la câștigul zilei: aprobarea majorării a serviciului de salubrizare.

Acesta crede că a fost, de fapt, un atac asupra tuturor locuitorilor din oraș blocarea activității serviciului de salubrizare, inițiat de Virgil Pîrvulescu. Ba chiar afirmă că a fost o modalitate prin care locuitorii să fie manipulați și să se plângă de faptul că Mircia Gutău este responsabil pentru lipsa ridicării deșeurilor din oraș.

”S-a dorit blocarea acestei firme ca toată lumea să râdă de Gutău că nu este capabil și că orașul se inundă de gunoaie. Ceea ce a făcut domnul Pîrvulescu este un abuz de funcție. A început să se creadă cine nu este de fapt, eu cred că este nevoie de un control medical aici.„, a declarat primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *