Peste 200 de copii s-au bucurat la Drăgășani de Memorialul ”Valeriu Enăchescu”
Cea de-a șasea ediție a Memorialului Valeriu Enăchescu s-a desfășurat în perioada 2-3 iulie, pe cele două terenuri de la Stadionul Municipal din Drăgășani.
La turneul organizat de profesorul Narcis Enăchescu au participat peste 200 de copii, la trei categorii de vârstă: 2008-2009, 2011-2012 și 2014-2015. Cele cinci cluburi participante au fost: CN Gib Mihăescu, ISport, LGT Băbeni, Olimpia Drăgășani și Atletic Drăgășani. Au fost premiați toți antrenorii pentru munca depusă la nivel de copii și juniori: Marian Deaconescu, Mihai Deaconescu, Paul Pagău, Eugen Roșu, Ovidiu Dodoi, Alexandru Stoian și Bogdan Mihalache.
”Organizez acest turneu în memoria tatălui meu, este o competiție importantă pentru copii. Toți antrenorii au primit trofee si diplome pentru cel mai bun antrenor la copii și juniori. Toți copiii au fost câștigători și au primit medalie de aur, toate echipele au primit cupele și premiile pentru primul loc” a spus organizatorul Narcis Enăchescu, fiul regretatului Valeriu Enăchescu.
Vineri seara s-a organizat și un meci de seniori, intitulat ”Narcis și prietenii”, la care au fost prezenți jucători care au evoluat de-a lungul timpului pentru Drăgășani sau au antrenat copii și juniori: Radu Beldiman, Tavi Mâțoc, Marius Gavrilescu, Daniel Budișteanu, Răzvan Vlăducu, Ionuț Boneanu, Sorin Neacșu, Sabin Hera, Marius Tudor, Marius Munteanu, Narcis Enăchescu.
Valeriu Enăchescu, o viață dedicată fotbalului
Valeriu Enăchescu a fost antrenor al Chimiei Râmnicu Vâlcea și unul dintre cei mai buni șlefuitori de talente din județul Vâlcea. Născut la 2 octombrie 1945 în comuna Topana – județul Olt, profesorul Valeriu Enăchescu a absolvit ca șef de promoție Institutul de Cultură Fizică și Sport din Bacău. Ca antrenor, a pregătit pe Chimia Râmnicu Vâlcea (1978-1983), FC Olt (1983-1986), Viitorul Drăgășani (1986-1989), după care s-a dedicat muncii cu copiii la CSS Drăgășani (1989-1991) și clubul pe care l-a înființat, CSS Viitorul Drăgășani. Din această postură este inițiatorul unor puternice turnee pentru copii și juniori, precum Memorialul „Vlad Lovin”, Memorialul „Radu Copilău”, Memorialul „Constantin Stoican”, dar organizează în premieră și „Gala sportului drăgășenean”. În paralel cu activitatea fotbalistică, din 1990 a fost profesor de cultură fizică medievală la Policlinica Drăgășani, ajutând la recuperarea a sute de sportivi. S-a stins din viață în 2011, la vârsta de 65 de ani. „Dumnezeu l-a iubit și inspirat pe tatăl meu în tot ceea ce a făcut în timpul vieții, a plecat în lumea celor drepți, fericit că eu îl urmez întocmai cum m-a învățat. Dacă a avut o însușire pe care nu știm cine i-a strecurat-o în minte, a fost puterea neîntreruptă de a iubi viața, familia, floarea și semenul. Toată viața sa a crezut că nu a făcut umbră fără rost pământului. El ne aude, pentru că în inimile noastre nu este departe, dar nu va mai putea afla părerile și suspinele celor care le merită. Nu îl voi uita niciodată iar de acolo, din lumea mult mai bună, să știe că vom continua întocmai ceea ce ne-a lăsat”, a spus fiul său, Narcis Enăchescu.