Florin Pera: ”Îmi doresc să realizez în Rusia, ce am reușit și la Vâlcea”

Fostul antrenor de la SCM Rm. Vâlcea, Florin Pera a dat vineri startul pregătirilor la campioana Rusiei, CSKA Moscova.

A fost o reunire incompletă, pentru că 8 jucătoare vor merge cu Rusia la Olimpiadă: Anna Sedoykina, Polina Gorshkova, Anastasia Illarionova, Antonina Skorobogatchenko, Polina Vedekhina, Elena Mikhailichenko, Daria Dmitrieva și Ekaterina Ilyina.

După trei ani la Vâlcea, tânărul tehnician este bucuros de șansa ivită la Moscova, unde se va lupta pentru intrarea în Final Four-ul Ligii Campionilor. ”Sunt fericit că am început lucrul la Moscova, abia așteptam să mă văd cu fetele. Sunt foarte mulțumit de cum am fost primit de jucătoare, conducere și staff. La primele două antrenamente am avut doar 10 jucătoare, având în vedere că 8 dintre componentele echipei noastre sunt în plină pregătire cu naționala Rusiei, în vederea participării la Jocurile Olimpice, iar Ristovska a fost absentă motivat pentru a-și rezolva viza. Începând de săptămâna viitoare vom apela la câteva jucătoare tinere de la echipa a doua, pentru putea efectua o pregătire comună adecvată. Fetele au răspuns bine la antrenamente și starea de spirit si lucru este pozitivă.  Avem o echipă bună și îmi doresc să facem un sezon bun. În România am câștigat tot ce se putea, îmi doresc să realizez același lucru și în Rusia”.

Din 19 iulie, CSKA va merge în cantonament la Krasnodar, unde va disputa și un prim amical, cu Kuban. În perioada 17-19 august, echipa pregătită de Florin Pera are programat un turneu amical de 3 jocuri la Moscova, iar în data de 29 august va începe noul sezon cu un joc pe teren propriu, cu Astrakhanochka.

Florin Pera a comentat și rezultatele tragerii la sorți a grupelor Ligii Campionilor. CSKA va fi în grupă dificilă, cu Vipers  (Norvegia), Krim (Slovenia), Odense (Danemarca),  Gyor (Ungaria), Metz (Franța),  Kastamonu  (Turcia) și Savehof (Suedia). ”Cred că grupa B este mai puternică decât A. Ne confruntăm cu cele mai puternice cluburi din Europa, care vor să câștige Liga Campionilor. Trebuie să luptăm, să credem în noi. Cred că cele mai dificile jocuri vor fi la început și apoi va fi un pic mai ușor. Este important să începem faza grupelor cu o victorie în Franța. Pas cu pas trebuie să creștem și să trecem în următoarea etapă a turneului”.  După 14 etape în prima fază, primele două echipe se califică direct în sferturile de finală, iar formațiile clasate pe locurile 3-6 vor disputa un play-off.

Ca și la Rm. Vâlcea, Florin Pera va miza la CSKA pe o defensivă puternică. ”Toate jocurile vor fi dificile,  nu există adversari ușori în grupa noastră. Avem un mare respect pentru fiecare adversar. Important este să jucăm bine în apărare, în opinia mea, este una dintre cele mai importante componente ale jocului și cheia succesului”.

Clubul rus a realizat și un reportaj video cu venirea tehnicianului și a familiei sale la Moscova, care poate fi vizionat la următorul link:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *