Șase jucătoare formate la Centrul de Excelență Rm. Vâlcea merg la Europeanul de tineret

Șase jucătoare provenite de la Centrul de Excelență Rm. Vâlcea au fost oprite de selecționerul Horațiu Pașca la naționala de tineret, pentru turneul final al Campionatului European din Slovenia (8-18 iulie).

Cele șase sportive sunt Sara Rus, Corina Lupei (ambele SCM Rm. Vâlcea), Andreea Țîrle (Minaur), Andreea Ailincăi (CSM București), Andreea Coman (CSM Slatina) și Bianca Neacșu (Energetic). Un semn de întrebare a apărut în ultimele ore la Sara Rus, care a suferit o entorsă la un antrenament și nu se știe dacă va fi aptă merge a merge la Euro. În plus, o altă jucătoare formată la Centrul de Excelență, portarul Elena Marica merge și ea cu naționala de handbal beach la Europeanul din Bulgaria.

Pe lângă tehnicienii de la cluburile de proveniență, una din antrenoarele care au contribuit la creșterea jucătoarelor la Centrul de Excelență de la Rm. Vâlcea, Mia Rădoi speră ca echipa de tineret să revină cu o performanță importantă.

”Mă bucură faptul că 7 jucătoare care au terminat la Centrul Național de Excelență sunt la lotul de tineret. Îmi doresc să aibă rezultate cât mai bune, să ajungă în finală și să se întoarcă sănătoase. Le urez mult succes, ambiție și încredere” a spus Mia Rădoi.

Naționala de tineret a României a fost repartizată în Grupa D, din care vor mai face parte Ungaria, Norvegia și Cehia. Primele două clasate din toate cele patru grupe se califică mai departe în Main Round.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *