Cristian Buican rămâne președintele PNL Vâlcea. Orban și Cîțu, confruntare la Râmnicu Vâlcea

La şedinţa de vineri, 9 iulie 2021, a Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL în cadrul căreia a fost aleasă conducerea organizaţiei de partid a fost prezent preşedintele PNL Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, deputatul Gheorghe Pecingină, deputatului PNL, Dan Vîlceanu, deputatul Violeta Alexandru , fostul ministru al Muncii din guvernul Orban, europarlamentarul Cristian Buşoi, şi prim vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan.

Ludovic Orban, Florin Cîțu, Cristian Buican și Rareș Bogdan.

Rezultatele alegerilor

Pentru postul de președinte al PNL Vâlcea a învins fără probleme Cristian Buican cu 315 voturi pentru, învingându-l detașat pe adversarul său Gheorghe Păsat, care a obținut 31 de voturi.

Voi fi în continuare președintele pe care dumneavoastră îl doriți, voi fi în continuare alături de dumneavoastră, vă voi sprijini în proiectele pe care le aveți din punct de vedere administrativ, dar și în proiectele personale pentru că fiecare dintre noi are și proiecte personale și pentru că suntem în familie cred că trebuie să ne sprijinim și proiectele personale.” a declarat președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

Cristian Buican

Pentru postul de Președinte COAJ a fost aleasă Stănică Maria Raluca, iar pentru postul de Președinte CRCJ a fost aleasă Strâmbei Ionela Nicoleta.

Posturile de prim-vicepreședinți au fost ocupate de Romulus Bulacu și Claudia Banu.

Vicepreședinții PNL Vâlcea noi aleși sunt: Părduţ Alexandru, Popescu Victor George, Popa Ovidiu, Fîrtat Ilie, Stănculescu Victor George, Simion Aurel, Andreianu Mihaela și Folea Gheorghe.

Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban

Fiind în plină campanie electorală pentru șefia organizației naționale, cei doi nu au ratat șansa de a vorbi despre obiectivele lor și viziunea despre adversar.

Premierul Florin Cîţu, candidat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal a relatat vineri, la Râmnicu Vâlcea, că s-a înscris în PNL din 1990 împreuna cu un grup de prieteni, reînnoind povestea în 2016, la Bucuresti, şi sugerând „oamenilor” care nu şi-au atins obiectivele şi care conduc partidul să aibă tăria să facă un pas în spate, lăsându-i pe alţii cu suflu, care pot să facă aceste lucruri:

În sfârșit vorbesc acasă! În 1990 eram în clasa a 12-a și sediul PNL era o căsuță mică. Am fost cu câțiva prieteni și ne-am înscris în PNL. Țin minte discuțiile pe care le aveam cu toată lumea despre Radu Cîmpeanu, că îl susțineam. Atunci a început povestea mea cu PNL. Astăzi sunt alegeri la Vâlcea, dar avem alegeri în partid care vor avea un rezultat pe 25 septembrie. Este un lucru normal, competiţia este foarte bună, iar rolul competiţiei, mai ales pentru liberali este de a scoate ce este mai bun ca rezultat. Un lider al partidului trebuie să-și atingă obiectivele și, dacă le atinge, să meargă mai departe, iar dacă nu le atinge să aibă tăria să facă un pas în lateral sau în spate și să îi lase pe alții.” a declarat prim-ministrul României, Florin Cîțu.

Ludovic Orban a oferit un discurs mai lung, dar și carismatic. Acesta nu a uitat să menționeze că și el este de mult timp în partid, dar, spre deosebire de Florin Cîțu, nu a plecat niciodată din organizație.

Și eu m-am înscris în Partidul Național Liberal în 1990, dar am rămas membru 30 de ani, alături de dumneavoastră. Când urci muntele, îl urci la picior și îți trebuie suflu, nou sau vechi, dar îți trebuie suflu. Trebuie să fii pregătit să urci pas cu pas până ajungi pe creste. Trebuie să nu uiți niciodată de ce ai urcat. ” a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *