Primăria Băbeni investeşte în educaţie şi infrastructură

În oraşul Băbeni, cu bani atraşi de la Ministerul Educaţiei, se va construi o nouă grădiniţă. Pentru a ţine pasul cu tehnologia trebuie alocaţi bani periodic în învăţământ, spune primarul Ştefan Bogdan. Legat de infrastructura educaţională o nemulţumire a primarului este faptul că proiectul de construire a creşei bate pasul pe loc, şi asta fiindcă, deşi a fost scos la licitaţie, constructorul nu s-a apucat de treabă, şi ţine de un an administraţia locală încurcată. Valoarea proiectului este de peste 30 de miliarde de lei vechi atraşi prin PNDL. Locaţia se va construi în zona blocurilor, în incinta Liceului George Ţărnea, şi va avea patru grupe: „Suntem acum în fază de licitaţie pentru o nouă creşă cu dotări moderne, aşa cum trebuie să fie o locaţie în care are loc o activitate educaţională. Noul proiect are capacitatea de pentru 100 de locuri, va fi realizat bani guvernamentali şi se va construi în zona Petrolului. O grădiniţă cu program prelungit la Băbeni, în incinta Liceului George Ţărnea, dar firma care a câştigat licitaţia nu s-a apucat de treabă , ne ţine de un an încurcaţi. Legal noi nu avem nici o pârghie să îi forţăm să realizeze lucrările mai repede. Va trebui să mai aşteptăm, însă, într-un final, vom rezilia contractul cu acest constructor şi vom scoate din nou la licitaţie proiectul. Nu ştiu dacă vom putea sau nu să finalizăm şi această licitaţie. Noi sperăm că se va realiza. În oraş funcţionează o grădiniţă nouă de câţiva ani şi în zona Tătărani, cu 30 de locuri disponibile, dar nu face faţă înscrierilor, pentru că Băbeniul se dezvoltă. Prin aceste noi proiecte venim în întâmpinarea părinţilor şi îi ajutăm şi să nu aibă probleme cu locurile de muncă”, a precizat primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan.

Primarul Ştefan Bogdan: „După şcoli, grădiniţe, creşe şi drumuri, proiectul nostru prioritar este să extindem reţeaua de gaz în oraş”

Proiectul prioritar pentru Ştefan Bogdan este extinderea reţelei de gaz în oraş, un proiect comun, în care au fost prinse, prin realizarea unui parteneriat, şi localităţile Frânceşti şi Păuşeşti Otăsău, ale căror primari au decis că este momentul să îşi unească forţele pentru a putea realiza acest obiectiv care va îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor din toate aceste localităţi. Primarul oraşului Băbeni este încrezător, şi spune că este un proiect de durată, fiindcă sunt anumiţi paşi de urmat, există anumite termene de aşteptare pentru parcurgerea fiecăruia, însă important este că „gheaţa a fost spartă” şi primul pas este făcut:

„Avem informaţii că proiectul nostru a trecut de Ministerul Dezvoltării şi are aviz favorabil, deci este bun, este fezabil şi urmează să intre în analiză la Ministerul Fondurilor Europene, pentru a ni se acorda aceşti bani. Suntem în colaborare cu Primăria Frânceşti şi Primăria Păuşeşti Otăsău, sunt şanse să realizăm acest proiect. Noi avem 800 de familii care vor beneficia de extinderi de gaze, dar în proiect una dintre condiţii era să fie 1000 de angajamente de branşare. Din această cauză am realizat acest parteneriat cu Primăria Frânceşti şi Primăria Păuşeşti Otăsău, pentru a avea şanse de reuşită, fiind trei localităţi”, a punctat primarul Ştefan Bogdan.

La Băbeni, cu fonduri norvegiene se pun bazele pentru amenajarea unui centru medical de permanenţă. Valoarea proiectului este de 750 de mii de euro. În proiect este prevăzută înfiinţarea de cabinete medicale pentru specializările: endocrinologie, cardiologie, obstetrică ginecologie şi fizioterapie. Din valoarea totală a proiectului, 350 de mii de euro vor fi direcţionaţi pentru dotarea cabinetelor cu aparatura medicală necesară.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *