Primarul Tironel Tâmplărescu: „PSD nu a ţinut cont de culoarea politică, atunci când a fost la putere”

La Copăceni, primarul Tironel Tâmplărescu acuză faptul că proiectele depuse la Compania Naţională de Investiţii bat pasul pe loc, iar alte surse de finanţare nu sunt accesibile, pentru că nu sunt încă disponibile axele de finanţare europene şi nici ghidurile. Spune că, în privinţa investiţilor, într-o astfel de situaţie nu poate avea nici o certitudine cu privire la sursele de finanţare şi, din punctul său de vedere, unele proiecte pe care şi le-a propus sunt deja compromise. Având în vedere că a trecut deja jumătate din acest an, iar ghidurile încă nu există, această stagnare însemnă suprimarea dezvoltării comunităţilor locale, fiindcă nu există nici măcar posibilitatea întocmirii studiilor de fezabilitate, care şi acestea înseamnă timp, pentru că trebuie să fie conforme cu solicitările impuse în aceste ghiduri. Primarul subliniază că nu are speranţe foarte mari nici când se gândeşte la rectificarea bugetară de la nivel central, având în vedere că ultimele alocările de fonduri s-au făcut pe crierii politice: 

„Noi am terminat cu lucrările pe care le-am avut prin PNDL de anul trecut. Singurul lucrul pe care l-am făcut anul acesta a fost achiziţionarea unui tractor cu remorcă şi plug de zăpadă. A fost un pachet promoţional pe care l-am luat cu bani alocaţi prin GAL, în ultima tranşă. În rest mare lucru nu facem, fiindcă nu avem fondurile necesare, de un peste un an sunt întârziate axele principale de finanţare şi nici ghidurile nu apar, să ştim ce documentaţii pregătim, fiindcă şi acestea durează destul de mult timp. Mai mult, am înţeles că proiectele care nu s-au finalizat prin PNDL s-au sistat, fiindcă fondurile alocate s-au epuizat. Noi avem un proiect depus la Compania Naţională de Investiţii pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 5 kilometri, modernizarea primăriei şi înfiinţarea reţelei de canalizare. Pentru aceste proiecte depuse merg de fiecare dată la Bucureşti, şi asta o fac periodic, dar mi se spune că sunt prinse în lista de sinteză. Mii de proiecte sunt depuse la CNI, aceasta fiind singura variantă, sau să îi spunem speranţă de finanţare a proiectelor. În rest nu avem de ce ne lega, iar oamenii nu mai au răbdare, sunt investiţii extrem de importante, promise de noi, dar care sunt blocate în acest moment. Sunt primar la al treilea mandat, iar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. În fiecare an, la Copăceni se lucra, exista cel puţin un şantier. Guvernanţii aceştia spun că duduie economia, o dovadă a faptului că sunt rupţi de realitate, dar la noi în sat oamenii abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta. Cea mai mare parte dintre ei sunt bătrâni şi bolnavi, trăind din acea pensie minimă, iar noi, primarii, stăm şi ne uităm spre aceşti guvernanţi. Singura speranţă este CNI, iar la fondurile europene nici nu îndrăznim să ne gândim. Ne-am cam luat şi gândul la o eventuală rectificare, fiindcă la alocările de data trecută noi am luat zero lei pentru că, atunci când vine vorba despre alocări de fonduri, noi, primarii PSD, suntem în continuare catalogaţi drept ciuma roşie. PSD când a fost la putere nu a ţinut cont de culoarea politică, iar în judeţ s-au alocat cei mai mulţi bani localităţilor ai căror primari au fost de altă culoare politică, fiindcă nu a contat partidul din care face parte primarul.  Din toată această luptă politică nemotivată suferă populaţia”, a punctat primarul localităţii Copăceni, Tironel Tâmplărescu. 

Cu bani chibzuiţi din bugetul local primarul spune că trebuie să aloce fonduri pentru decolmatarea a două puţuri de apă, curăţarea bazinelor şi să înlocuirea staţiei de clorinare. Este dezamăgit, şi spune că nu mai speră în proiectul de gaze, acesta fiind doar o promisiune electorală a liberalilor. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *