Administraţia locală din Băile Olăneşti introduce în circuitul turistic bazinul cu apă sulfuroasă

Primăria Băile Olăneşti execută lucrări pentru redeschiderea piscinei cu apă sulfuroasă care se află în imediata apropiere a Parcului Central.

Pentru repunerea în funcţiune a piscinei s-a încheiat un contract cu o societate privată pentru apa sulfuroasă, care iese la o temperatură de 23 de grade. În acest sens s-au montat panouri solare pentru încălzirea apei şi se lucrează la montarea unor schimbătoare de căldură. Pentru rezolvarea problemei privind apă geotermală, Sorin Vasilache a început demersurile pentru un proiect de maximă importanţă, care va relansa turismul în această zonă. Este vorba despre cea mai importantă investiţie, care prevede execuţia unui foraj pentru apă geotermală, cu finanţare din fonduri europene. Proiectul are o valoare de peste 10 milioane de euro şi cuprinde lucrări de executare a unui foraj de apă geotermală de mare adâncime în zona Olăneşti Nord – izlaz Pietrişu, în vederea asigurării energiei termice pentru instituţiile publice şi asigurării unei zone deosebite de agrement: Suntem în pregătiri pentru punerea în funcţiune a piscinei cu apă sulfuroasă pe care o avem în Parcul Central. Piscina a fost închisă fiindcă firma de foraj care deţinea sonda de apă a vândut-o unui investitor. Pentru rezolvarea acestei probleme avem un contract de furnizare a apei geotermale cu o societate în imediata vecinătate a construcţiei şi am montat schimbătoare de căldură şi panouri solare. Astfel, vom asigura o încălzire a apei optimă, fiindcă apa ajunge la o anumită temperatură în bazin. Pentru rezolvarea acestei probleme, vom accesa fonduri europene pentru o sondă de forare. Această resursă va servi la încălzirea instituţiilor publice din localitate şi la crearea unei zone de agrement cu piscine. Prin urmare, am obţinut licenţa pentru explorare apei geotermale de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. Există o anumită procedură şi anumite lucrări pe care trebuie să le realizăm până la obţinerea efectivă a finanţării execuţiei forajului. Suntem în grafic, şi avem o colaborare cu firme specializate”, afirmă primarul Sorin Vasilache.

Primarul din Băile Olăneşti este de părere că, prin crearea unei zone de agrement cu piscine pe bază de apă geotermală va aduce mai mulţi turişti în staţiune, în special tineri. Băile Olăneşti reprezintă o zonă de interes major pentru dezvoltarea întregului judeţ. Aici turismul balnear este bine reprezentat, puterea binefăcătoare a apelor minerale ajungând să fie cunoscută în întreaga Europă.

Lucrările al baza sportivă din Olăneşti se vor finaliza anul acesta

Sorin Vasilache spune că, pe linia investiţiilor, în localitate se lucrează la obiectivul privind construirea bazei sportiv, pe strada Tudor Vladimirescu: „S-a făcut construcţia, s-a amenajat terenul, trebuie să montăm gazonul”, a punctat primarul Sorin Vasilache. Baza sportivă va fi folosită pentru desfăşurarea meciurilor echipelor care aleg să facă un cantonament în staţiune, elevilor de la şcolile din localitate, dar şi echipei de fotbal a oraşului. Primarul dă asigurări că lucrările se vor finaliza în toamna acestui an.

CET a pus în vedere primarului debranşarea instituţiilor de la reţeaua de energie termică

Administraţia publică a demarat lucrările de branşare a instituţiilor publice la reţeaua de alimentare cu gaze naturale, fiindcă CET Govora a pus în vedere primăriei debranşarea tuturor instituţiilor de la reţeaua de energie termică. Astfel, toate instituţiile care sunt alimentate de la reţeaua de energie termică a CET, şi anume: liceul din Olăneşti, şcolile şi primăria vor fi branşate la reţeaua de gaze naturale şi dotate cu centrale termice proprii: „Din data de 30 septembrie CET nu va mai furniza nici apă caldă şi nici energie termică, şi vom asigura încălzirea independent, branşând aceste instituţii la gaze naturale şi montând centrale termice”, a precizat primarul Sorin Vasilache.

Pentru rezolvarea acestei probleme neprevăzute, primăria a alocat fonduri din bugetul local în valoare de 200 de mii de lei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *