Primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache: „Este pentru prima dată când această localitate se vede şi de la nivel central”

La Goleşti, administraţia locală pregăteşte studiile de fezabilitate pentru introducerea reţelei de canalizare. Proiectul este prins în vederea înfiinţării reţelei pe o lungime de 41 de kilometri, iar din bugetul local s-au alocat bani pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă în cele trei sate care nu aveau această utilitate. Tot din bugetul local, la Goleşti se vor asfalta trei străzi care ajung în drumul naţional. Primarul Adrian Mitrache spune că aceste drumuri trebuie asfaltate urgent, pentru că, de fiecare dată când plouă vin aluviunile în stradă, măturând toată piatra pentru care primăria alocă fonduri pentru a o pune:

„Vom asfalta aceste trei străzi şi vom introduce conducta de canalizare, fiindcă nu este corect să se spargă asfaltul. Sunt ridicările topografice făcute pentru cele 7 sate în care avem alimentare cu apă pentru proiectul de canalizare. Canalizarea este extrem de importantă pentru comunitate. În partea de nord a comunei mergem pe o extindere a alimentării cu apă în trei sate: Tulei, Câmpeni, Poeniţa şi Drăgăneşti. Am decis să introducem coloana de apă doar pe strada principală, fiindcă, în partea de nord a comunei casele sunt concentrate către drumul principal. Toate aceste investiţii pe care le executăm în prezent în localitate se fac cu bani drămuiţi, din bugetul local. Ajutorul nostru a fost Guvernul PNL care ne-a sprijinit anul trecut. Este pentru prima data când această localitate se vede de la nivel central, fiindcă ni s-au alocat şi nouă nişte fonduri la care altădată nici nu visam: am primit bani inclusiv pentru situaţii de urgenţă şi pentru refacerea podului de la Ruginoasa”, a precizat primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache.

În total, anul acesta se vor executa investiţii de 3,3 milioane de lei în localitate. Prin urmare, prioritară pentru administraţia locală este înfiinţarea reţelei de canalizare, apoi asfaltarea drumurilor comunale. La Compania Naţională de Investiţii, Adrian Mitrache a depus un proiect de asfaltare pe o lungime 8,35 kilometri pentru care trebuie să semneze contractul de finanţare şi un altul pentru modernizarea, reabilitarea şi extinderea şcolii din satul Popeşti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *