Robert Olaru: ”Pun și eu umărul să îl ajut pe Țețe!”

Fost jucător și antrenor la FC Oltchim, Robert Olaru completează staff-ul tehnic de la Minerul Costești, echipă care speră să arate în sezonul viitor o altă față.

 După o lungă perioadă petrecută în Dubai, Robert Olaru s-a întors în țară de doi ani și a pornit un proiect, clubul Arys. Din această vară, Robert Olaru face din nou echipă cu Țețe Vlădoi, așa cum a fost și cu ani în urmă, la FC Oltchim.  ”Inițial a fost discuția să colaborăm pentru două grupe de copii, dar Țețe Vlădoi a insistat să merg și ca secund. Eu am clubul meu de copii si juniori, Arys, am grupă și la Vâlcea și sunt titular ca profesor la Orlești, mă focusez pe proiectul meu și nu am foarte mult timp. Este o colaborare cu Costești, pun si eu umărul, îl ajut pe Țețe Vlădoi cât pot, noi am fost și colegi la FC Oltchim, dar și pe bancă, eu am fost principal și el secund. La primul meci al Costeștiului, am văzut că nucleul echipei este bun, a fost atitudine, dar mai trebuie jucători, campionatul este lung”.

Robert Olaru spune că este o mare diferență în pregătirea copiilor față de ce a întâlnit în Dubai. ”E diferența mare între Dubai si România, aici mereu este o competiție între antrenori, parcă este multă invidie si răutate. La vârsta asta, copiii trebuie să aibă doar bucuria de a juca și important este doar să progreseze pe termen lung” a spus Robert Olaru.

Pentru Minerul Costești, prioritar este acum este să găsească un teren unde să își desfășoare activitatea, după ce, în sezonul trecut, echipa a jucat în Zăvoi. Momentan, variante au devenit Orlești și Șirineasa.

Rizea, Pufu și Diaconescu, la Costești

După ce a primit de la FRF loc în Liga a III-a, Minerul Costești caută să își formeze un lot care să încerce evitarea retrogradării. Antrenorul-jucător Marius Vlădoi trebuie să facă schimbări mari în lot, pentru a spera în sezonul viitor în salvarea de la retrogradare.

În primul joc oficial, Costești a pierdut în cupă, 1-3 cu Jiul, dar a mizat pe lotul care a încheiat sezonul. Pentru mineri, primele transferuri vin de la Dăești: Alex Diaconescu, Ștefan Pufu și Gabi Rizea. Diaconescu a jucat la Viitorul cu un an în urmă, dar s-a accidentat, iar acum poate reveni pe teren. În vizor mai este și Talpoș, un alt jucător la care Dăești a renunțat în această vară.

Clubul are restanțe la jucători și i-a pierdut pe C. Vlădoi, Casoni, M.Diaconescu, Zanfir, Marinescu și Mihalcea, iar Preda a rămas în cadrul clubului ca delegat. Mihăilă este încă în recuperare după operația la ligamente.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *