Trei spitale vâlcene vor folosi roboţi dezinfectanţi cu ultraviolete

Urmare a demersurilor Consiliului Judeţean Vâlcea şi a depunerii online a documentaţiilor, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti şi Spitalul Orăşenesc Horezu vor primi câte un robot dezinfectant cu ultraviolete, donat de Comisia Europeană, ca parte a efortului de combatere a pandemiei COVID-19. Astfel, în judeţul nostru vor ajunge 3 din cei 12 roboţi, care vor fi livraţi în România, în următoarea perioadă, de Comisia Europeană. Roboţii cu ultraviolete vor contribui la asigurarea unui mediu steril în spitale, fără expunerea personalului la riscuri inutile. Aceştia elimină 99,99% din microbi, dezinfectează un salon în 10-15 minute şi sunt operaţi de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii mobile. Roboţii respectivi sunt fabricaţi în Danemarca şi sunt utilizaţi în zeci de spitale din Uniunea Europeană şi din întreaga lume. Până la jumătatea lunii august, spitalele beneficiare vor încheia acordurile de donaţie cu Comisia Europeană, urmând ca roboţii dezinfectanţi să fie livraţi ulterior.

A fost inaugurat noul sediul al Centrului de Transfuzii

Pe 3 august 2021 a fost inaugurat de asemenea noul sediu al Centrului de Transfuzii Sanguine Vâlcea, care, până acum, şi-a desfăşurat activitatea într-un spaţiu impropriu din incinta Spitalului Vechi.  „Acest demers a fost posibil prin realizarea unor ample lucrări de modernizare şi recompartimentare a sediului fostei Policlinici cu Plată, imobil pe care l-am găsit într-un stadiu avansat de degradare.  Am investit aici peste 1,8 milioane lei din bugetul propriu al judeţului şi putem spune că, de astăzi, avem la Vâlcea unul dintre cele mai moderne centre de transfuzii sanguine din ţară. Le mulţumesc colegilor mei şi tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui obiectiv de investiţii, care înseamnă încă un pas în ceea ce priveşte creşterea calităţii serviciilor de sănătate oferite vâlcenilor”, afirmă Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. .

8 incubatoare pentru nou născuţi, la Spitalul Judeţean

8 incubatoare vor ajunge de asemenea la Secţia Neonatologie din cadrul SJU Vâlcea. În ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea, la rectificarea bugetului, s-a votat favorabil alocarea fondurilor necesare cofinanţării proiectului ce presupune dotarea cu aparatură şi echipamente medicale a Secţiei de Neonatologie din cadrul SJU Vâlcea. „Proiectul se derulează în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, care, din practica anterioară, ştim că alocă mai puţin de 90% din valoarea investiţiei, diferenţa fiind suportată de către Consiliul Judeţean Vâlcea. În vederea asigurării contribuţiei judeţului la acest proiect, CJ Vâlcea a aprobat alocarea a 49.300 lei, pentru achiziţionarea a 8 incubatoare, care vor ajunge la Secţia de Neonatologie din cadrul SJU Vâlcea”, afirmă Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *