Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Primarul Gutău se bate singur cu măciuca la tălpi

Primarul Gutău pare un tip căruia îi place autoflagelarea. De fapt, nu l-am suspectat niciodată de prea multă inteligenţă, doar de o foarte bună abilitate de a fenta atenţia unora pentru a obţine avantaje proprii. De la atenţia alegătorilor până la cea a organelor de cercetare penală. Bunăoară, mai zilele trecute, la şedinţa de consiliu local din 30 iulie, Gutău a început să-şi dea singur cu stângul în dreptul, fără să-i pună cineva piedică.

Din proiectul 1 de pe ordinea de zi aflăm cu stupoare că execuţia bugetară este una foarte bună, avem un excedent consistent – adică bani necheltuiţi, de parcă ne aflăm exact în sânul lui Adam, şi nu avem motive să ne îngrijorăm pentru ziua de mâine. Toate merg ca pe roate, din moment ce dintr-un buget de peste 297 de milioane de lei la data de 30 iunie avem un excedent de peste 23 de milioane la secţiunea de funcţionare şi de mai mult de 900.000 de lei la secţiunea de dezvoltare.

În aceste condiţii, dacă ne merge atât de bine pe toate planurile, iar primarele nostru drag a reuşit să ţină atât de bine cheltuielile sub control, este normal să ne întrebăm cum se face că, în aceeaşi şedinţă de consiliu, doar că undeva, pe la final, revine tema contractării împrumutului de 30 de milioane de lei pe un termen de 10 ani de la Exim Bank, pentru care, atenţie, vor plăti râmnicenii, din buzunărelele lor goale şi ponosite, şi nu primarul nostru drag, Mircia Gutău, care este, în acelaşi timp nu doar vătaful oraşului, dar probabil şi cel mai bogat om din judeţ, dacă luăm în considerare şi firmele care lucrează pentru el oarecum „sub acoperire”, sau „sub protecţia bossului”, cum s-ar spune.

De ce oare să plătim noi, vâlcenii, nu mai puţin de 5,2 milioane de lei dobândă pentru ca Mircia al nostru să poată manevra în timpul mandatului său actual de primar, probabil şi ultimul, nu mai puţin de 30 de milioane de lei, bani din care va putea să plătească nu doar firme de construcţii care vor întoarce bordurile de pe o parte pe alta, dar nenumărate alte „investiţii”, menite, desigur, să ne îmbunătăţească viaţa noastră cea de toate zilele, de la panseluţe până la schimburi de terenuri, şi câte şi mai câte..

Vom vedea, de fapt, pe parcurs pe unde urmează să se scurgă aceşti bani, cine îi va încasa, şi apoi în buzunarele cui vor fi depuse „mulţumirile” pentru peşcheşul oferit din banii cu care ne-a amanetat primarul viaţa noastră şi probabil şi pe cea a copiilor noştri pentru cel puţin 10 ani de acum înainte. Apropo, aţi văzut până acum la Râmnicu Vâlcea vreo investiţie cu adevărat profitabilă, care să aducă plus valoare şi locuri de muncă în oraş, deci bunăstare nu doar pentru conducătorii noştri iubiţi, ci şi pentru truditorii acestui oraş? Sincer, eu nu am văzut decât şmecherii, suveici de învârtit şi de pierdut urma banilor publici şi aşa-zise investiţii făcute degeaba, care nu aduc nici bunăstare şi nici satisfacţie pe termen lung pentru locuitorii acestui oraş. În aceste condiţii era normal ca singurul opozant al primarului Mircia Gutău, şi vorbim despre viceprimarul Virgil Pîrvulescu să se întrebe dacă nu cumva actele prezentate de primar nu sunt cumva „aranjate”. Vom trăi şi vom vedea dacă este aşa, dar va fi cu siguranţă prea târziu să oprim scurgerea banilor respectivi în buzunarele potrivite, ceea ce înseamnă că o justiţie devenită realitate prea târziu este înfăptuită degeaba.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *