SCM a câștigat turneul de la Zalău

SCM Rm. Vâlcea s-a impus la Cupa Consiliului Județean Sălaj, acolo unde a învins pe Minaur Baia Mare, HC Zalău și CSM Slatina.

Echipa vâlceană arată din ce în ce mai bine, cu puțin înainte de startul în noul sezon. Joi şi vineri, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău a găzduit un puternic turneu amical, Cupa Consiliului Judeţean Sălaj, la care au luat startul HC Zalău, CSM Slatina, dar şi două forţe din Liga Naţională, vicecampioana României, Minaur Baia Mare şi medaliata cu bronz, SCM Rm. Vâlcea.

În primul joc de la Zalău, joi dimineața, echipa pregătită de Goran Kurtes a învins pe Minaur, scor 29-27 (18-16), după un joc echilibrat. Nikolic (6 goluri) și Glibko (5 goluri) au fost principalele marcatoare.  Joi seara, SCM a învins echipa gazdă, HC Zalău, scor  26-21 (12-5), principalele marcatoare fiind Levchenko (6 goluri) și Bucur (5 goluri). În fine, vineri dimineața, Vâlcea a trecut fără emoții de CSM Slatina, scor 29-21 (15-8), cu Dache (6 goluri) și Klikovac (5 goluri) în prim-plan.

Antrenorul secund al echipei vâlcene, Mia Rădoi a remarcat plusul din joc, comparativ cu amicalele precedente. ”A fost un plus pentru apărare, dar și pentru atac, ușor, ușor, începem să avem relații de joc mai bune, atât pe faza defensivă, cât și în cea ofensivă. Echipa a avut o viteză de joc foarte bună, dovadă că am înscris multe goluri pe contraatac. A fost un turneu benefic pentru ce ne așteaptă. Dacă vom crește și la turneul de la Vâlcea, suntem aproape pregătite pentru startul sezonului. Revine Mireya Gonzalez cu un plus pentru echipă, le așteptăm și pe Florica și Minevskaja, ca să întregim lotul. Este o atmosferă foarte bună după aceste victorii și acest lucru ajută la moral. S-a văzut dorință, ambiție și sacrificiu din partea tuturor”  a spus Mia Rădoi.

SCM va organiza și ea un turneu în Sala Traian, în perioada 19-20 august, alături de Zalău, Buzău și Mioveni. Mireya Gonzalez revine la Vâlcea, după ce a participat cu Spania la Olimpiadă și luni va efectua vizita medicală, ea urmând să evolueze în turneul de la Rm. Vâlcea.

Pe 24 august (ora 15.00) este programat primul joc oficial, cu SCM Craiova, meci eliminatoriu la Bistrița, contând pentru Cupa României sezonul 2020-2021.

Rezultatele înregistrate la Cupa Consiliului Judeţean Sălaj:

HC Zalău – CSM Slatina 28 – 23

Minaur Baia Mare – SCM Rm. Vâlcea 27 – 29

Minaur Baia Mare – CSM Slatina 28 – 19

HC Zalău – SCM Rm. Vâlcea 21 – 26

SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina 29 – 21

HC Zalău – Minaur Baia Mare 28 – 25

Clasament: 1. SCM Rm. Vâlcea 9p, 2. HC Zalău 6p, 3. Minaur Baia Mare 3p, 4. CSM Slatina 0p

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *