La Băile Olăneşti, lucrări în curs de execuţie şi proiecte depuse spre finanţare

La Băile Olăneşti s-a aprobat prin Administraţia Fondului de Mediu proiectul pentru eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public stradal. Valoarea proiectului este de 700 de mii de lei. Investiţia presupune înlocuirea corpurilor stradale şi modernizarea punctelor de aprindere în toate localităţile componente ale oraşului Băile Olăneşti. Tot pe AFM s-a mai depus şi proiectul pentru anveloparea şi reabilitarea Liceului Tehnologic „Justinian Marina”, iar la CNI este în lista de sinteză proiectul de modernizare şi consolidare a căminului cultural din Olăneşti Sat. Cu bani alocaţi din bugetul local, în această perioadă se lucrează la amenajarea drumurilor care asigură accesul către localităţile componente: Gurguiata, Comanca, Mosoroasa şi Tisa: „În zona Gurguiata avem lucrarea de corectare a suprafeţei drumului respectiv, de betonare pe o suprafaţă de 300 de metri, realizarea de rigole şi drenuri privind preluarea apelor pluviale, pentru a asigura uscarea terenului şi punând astfel circulaţia în siguranţă. Drumul este abrupt, cu înclinaţie ridicată, şi este absolut necesară execuţia lucrărilor de betonare. Lucrări de întreţinere se fac şi pe drumurile agricole Bochila – Dealul Cheii, Curături, Glodeanu”, a precizat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Primarul mulţumeşte conducerii Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat la proiectul de consolidare a străzii Forestierilor

Primarul a mulţumit conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea pentru sprijinul acordat în refacerea străzii Forestierilor, afectată de o alunecare de teren. „O alunecare de teren care a început la sfârşitul anului trecut ne-a creat probleme, deoarece nu s-au alocat sumele necesare din fondul de rezervă pentru calamităţi şi ne-au spus să mergem la Compania Naţională de Investiţii, dar noi aveam nevoie urgentă de fonduri, fiindcă era în pericol ţeava de gaz, conducta de apă şi cea de canalizare. Consiliul Judeţean, prin Regia de Drumuri a realizat studiul geotehnic, a făcut studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. Urmează ca proprietarul să doneze către primărie o porţiune de teren pentru executarea lucrării. Acum urmează să se aprobe finanţarea. Mulţumesc pe această cale conducerii Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat, fiindcă a înţeles pericolul în care este zona, din cauza alunecărilor de teren”, a punctat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Tot în această perioadă s-a încheiat pe strada Molidului şi strada Victoriei contractul de execuţie a lucrărilor privind consolidarea canalului pluvial. Pentru rezolvarea problemei privind apa geotermală, Sorin Vasilache a început demersurile pentru un proiect de maximă importanţă, care va relansa turismul în această zonă. Este vorba despre cea mai importantă investiţie, care prevede execuţia unui foraj pentru apă geotermală, cu finanţare din fonduri europene. Proiectul are o valoare de peste 10 milioane de euro şi cuprinde lucrări de executare a unui foraj de apă geotermală de mare adâncime în zona Olăneşti Nord – izlaz Pietrişu, în vederea asigurării energiei termice pentru instituţiile publice şi asigurării unei zone deosebite de agrement.

Pe lângă toate acestea, primarul Sorin Vasilache aşteaptă începerea proiectului de extindere a sistemului de apă şi canalizare, prins în masterplanul judeţului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *