Decizii legate de începerea anului școlar, în anumite condiții

Prefectul Sebastian Fârtat și subprefectul Robert Achim, alături de șefii instituțiilor din județ care au un rol important în desfășurarea în condiții normale a procesului de învățământ, au fost prezenți astăzi, la videoconferința organizată de premierul Florin Cîțu împreună cu miniștrii Afacerilor Interne, Sănătății și Educației, cu prefecții și subprefecții din toată țara.

Tema acestei ședințe de lucru a fost pregătirea începerii în bune condiții a anului școlar 2021 – 2022.

Din partea Guvernului s-a solicitat ca în fiecare județ să fie asigurate toate condițiile sanitare, de funcționare și de ordine publică pentru începerea în siguranță a noului an școlar, cu prezență fizică la cursuri, în toate unitățile de învățământ preuniversitar.

În cadrul intervenției sale, prefectul Sebastian Fârtat a pus accent pe școlile din județ care au încă grupuri sanitare neconforme și, implicit, funcționează fără autorizație sanitară.

El i-a adresat și o întrebare ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, despre planurile pe care ministerul le are pentru aceste unități de învățământ.

Ministrul Cîmpeanu l-a asigurat pe reprezentantul Guvernului în Vâlcea că ministerul are și anul acesta fonduri pentru amenajarea de grupuri sanitare, iar școlile care au solicitat bani pentru astfel de investiții îi vor primi.” a declarat Instituția Prefectului Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *