Landor Moşteanu: „Orice metru de asfalt este binevenit pentru comunitatea noastră”

La Nicolae Bălcescu, ţinta prioritară a administraţiei locale este asfaltarea drumurilor comunale.

Accesul la o infrastructură modernă reprezintă o componentă esențială a îmbunătățirii calității vieții locuitorilor”, afirmă primarul comunei Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Acesta mai spune că modernizarea rețelei de drumuri comunale constituie un obiectiv prioritar pentru administrația locală a comunei Nicolae Bălcescu şi asta fiindcă, în opinia primarului, o localitate modernă, europeană, are nevoie de dezvoltare în ceea ce priveşte utilităţile. În acest sens se fac eforturi pentru inițierea și finanțarea proiectelor de asfaltare în comună, atât prin întocmirea şi depunerea proiectelor din bani europeni, sau prin programe naționale de dezvoltare, o dată cu apariţia ghidurilor de finanţare.

„Pentru comunitate asfaltarea drumurilor este primordială, pietruirea este doar o soluţie de moment, până la prima ploaie mai puternică care, de fiecare dată, mătură tot în cale. Prin urmare drumurile sunt prioritare, iar atenţia noastră este îndreptată spre atragerea fondurilor în această direcţie. Nu au apărut programele de finanţare, dar orice metru este binevenit. În localitate există apă şi canalizare în mare parte, deci asfaltarea este prioritară, mai ales că localitatea este una dintre comunele care are cea mai mare reţea de drumuri comunale şi într-un procent destul de mic sunt asfaltate. Noi avem depus la Compania Naţională de Investiţii un proiect de asfaltare a drumului care face legătura cu localitatea Dănicei, zona Valea Ursului şi am fost informat că proiectul este în regim de primă urgenţă, urmând să începem licitaţia. Pe lângă acest proiect mai avem unul, pentru asfaltarea a 4 drumuri, tot la CNI. Vream asfalt pe drumuri, acestea sunt şi cele mai frecvente solicitări venite din partea locuitorilor. Prin urmare drumurile sunt prioritare, şi vom depune proiecte pe toate programe şi axele de finanţare care vor apărea, fiindcă suntem pregătiţi, oamenii nu mai au răbdare, iar pietruirea este doar o soluţie de moment”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moştean

Primarul Landor Moşteanu spune că infrastructura rutieră este prioritară pentru administraţia locală, şi asta fiindcă, din cei peste 200 de kilometri însumaţi de drumuri comunale pe care îi are localitatea Nicolae Bălcescu, într-un procent destul de mic sunt drumuri asfaltate. Mai mult, cele mai frecvente solicitări venite din partea locuitorilor comunei Nicolae Bălcescu se referă la asfaltarea drumurilor. În acest sens primarul are proiecte depuse la Compania Naţională de Investiţii privind modernizarea infrastructurii rutiere, pentru care aşteaptă finanţare şi este pregătit pentru depunerea altor noi proiecte, o dată cu apariţia noilor ghiduri de finanţare cu bani europeni sau fonduri guvernamentale.

Comuna unde au venit investitorii

Primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moştean, spune că una dintre prioritățile sale este să facă din această localitate una în care tinerii să se poată întoarce și să nu mai fie nevoiți să plece în alte județe sau în altă țară.

În acest sens, administraţia locală sprijină antreprenorii care au în plan deschiderea unei afaceri în localitate.

„Nicolae Bălcescu este o localitate interesantă pentru investitori. În primul rând zona este foarte frumoasă şi este foarte aproape de drumul naţional. Astfel, un investitor are în plan deschiderea în localitate a unei o linii de ambalare pentru produse alimentare şi condimente. Noi sprijinim investitorii şi sperăm să vină cât mă mulţi. Ne dorim ca tinerii să se poată întoarce acasă, în sat, și să nu mai fie nevoiți să plece în lume în căutarea unui loc de muncă”, a precizat primarul Landor Moşteanu.

Prin urmare, la Nicolae Bălcescu se construiesc hale în zona fostelor grajduri ale CAP-lui. Antreprenorii sunt din Bucureşti, iar, prin deschiderea acestei activităţi, se vor crea aproximativ 60 locuri de muncă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *