Vâlcea, eliminată de Buzău la aruncările de departajare!

SCM Rm. Vâlcea a ratat calificarea în Final Four-ul Cupei sezonul 2020/2021, fiind eliminată dramatic de Gloria Buzău, la aruncările de la 7 metri! După 60 de minute, scorul a fost egal, 29-29 (12-14).

Vâlcea a fost departe azi, la Bistrița, de jocul foarte bun prestat ieri, contra Craiovei. Atacul SCM-ului a fost apatic, fără multe idei, iar defensiva și poarta au suferit și ele. Buzăul a început mai bine, a condus cu 5-2 în minutul 8, dar Vâlcea a revenit imediat și s-a mers cap la cap până în finalul reprizei. Deși era în superioritate numerică, trupa lui Goran Kurtes a încasat două goluri în ultimul minut, fără a marca și astfel Buzăul a mers la cabine în avantaj: 14-12.

Tot Gloria a început mai bine și partea secundă și s-a desprins la 17-12 (minutul 33) și chiar 22-16 (minutul 40), marcând cu interii de la distanță. Aurelian Roșca a mutat extrem de curajos, dar și riscant. A scos portarul și a evoluat cu 7 jucătoare în atac. A avut câștig de cauză de multe ori, dar a și primit goluri ușoare, cu poarta goală. Valcea a alergat să recupereze diferența și a reușit să reducă din handicap în ultimele 10 minute. De la 26-21 în minutul 51, roș-albastrele au dat dovadă de tărie de caracter, nu au renunțat și au egalat în minutul 58. Buzăul a marcat din nou, apoi Vâlcea a avut ultimul atac și a reușit să egaleze prin Glibko din aruncare de la 7 metri.

Astfel, s-a ajuns la departajarea aruncărilor de la 7 metri, cu serii de câte 5 aruncări. De la Buzău a ratat Moroianu, iar de la Vâlcea, Levchenko. S-a trecut la câte o aruncare de fiecare echipă, dar Glibko a ratat pentru Vâlcea, după ce marcase 11 goluri (7 din 7 metri), plus reușita din prima serie. Zamfirescu a marcat golul calificării Gloriei. Astfel, Buzăul lui Aurelian Roșca s-a calificat la loteria aruncărilor de la 7 metri și merge la Final 4, unde va juca cu învingătoarea dintre Știința București și HC Zalău.

Pentru Vâlcea a fost prima înfrângere din acest sezon, după o serie de 10 victorii (9 în amicale și contra Craiovei în optimi). SCM va juca prima etapă de campionat acasă, pe 4 septembrie, cu SCM Craiova.

SCM: Hosu, Roch – Glibko 11, Gonzalez 4, Liscevic 4, Stamin 4, Nikolic 3, Klikovac 1, Dache 1, Gorshenina, Elghaoui, Dăscălete, Marin.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *