Lucrări in curs de finalizare și noi proiecte la Buneşti

În prezent, în comuna Buneşti sunt în desfăşurare lucrările de extindere la reţeaua de canalizare, iar căminul cultural reabilitat de curând se află în etapa de recepţie. Lucrările de modernizare a căminului sunt o investiţie de amploare a comunei, de care se vor bucura toţi locuitorii care vor participa la manifestările care se vor organiza în locaţia nou amenajată. Primarul spune că luna viitoare se va inaugura această investiţie, care s-a realizat cu fonduri atrase prin Compania Naţională de Investiţii, în valoare de 20 de miliarde de lei vechi: „În prezent realizăm o extindere de canalizare şi cred că, în toamna acestui an o vom inaugura, iar cu bani atraşi de la Compania Națională de Investiții avem proiectul de reabilitare şi modernizare a căminului cultural. Lucrările s-au finalizat, urmează recepţia. Este o investiţie amplă, care va consolida şi moderniza clădirea începând de la fundaţie şi până la acoperiş”, a precizat primarul localităţii Buneşti, Viorel Radi.

De asemenea, luna acesta, sistemul de iluminat din Buneşti urmează să fie modernizat prin montarea a 250 de lămpi led, iar primarul are în vedere ca alte asemenea mijloace de iluminat public să fie montate pe întreg teritoriul comunei: „Proiectul pentru modernizarea iluminatului stradal are o valoare de 500 de mii de lei şi luna acesta va începe proiectul”, spune primarul Viorel Radi.

La CNI, administraţia locală din Buneşti a depus proiecte pentru construcţia unei săli de sport, pentru modernizarea şi reabilitarea sediului primăriei, dar şi a şcolii din comună.

Cel mai important proiect este introducerea sistemului de gaze în localitate

Primarul spune că, în toamna acestui an, în comuna Buneşti vor începe și lucrările pentru introducerea reţelei de gaze naturale în localitate. Potrivit primarului, pentru demararea acestui proiect, documentaţiile au început să fie întocmite din 2017. Investiţia va fi finanţată pentru început din bugetul local. „În perioada următoare, în comuna Buneşti vor începe lucrările pentru introducerea reţelei de gaze. Noi ne-am propus să înceapă lucrările în toamna acestui an. Procedurile pentru acest proiect au fost destul de greoaie, pentru că este o documentaţie mult mai amplă decât pentru întocmirea altor proiecte pe care le-am făcut în localitate. Proiectul pentru reţeaua de gaze a fost demarat încă din anul 2017 şi de atunci au fost strânşi bani pentru demararea lucrărilor. Astfel, investiţia va fi finanţată pentru început din banii primăriei”, a precizat primarul.

În urmă cu 25 de ani, comuna Buneşti era prima localitate vâlceană care accesa un program european pe MivanKier, destinat alimentării cu apă şi canalizării. Cu fiecare an care a trecut, administraţia publică locală a reuşit să obţină fonduri pentru modernizare căminului cultural, pentru modernizarea şcolilor, pentru asfaltarea drumurilor şi pentru construirea din temelii a două grădiniţe. Una dintre aceste locaţii este ridicată din bani europeni printr-un proiect al Primăriei Buneşti, iar cealaltă locaţie este cu fonduri atrase prin Banca Mondială, o investiţie iniţiată de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Primarul Viorel Radi este convins că susţinerea educaţiei este cel mai important demers pe care îl poate face administraţia publică locală. Cât priveşte alimentarea cu gazele naturale, primarul Viorel Radi spune că este un vis împlinit pe care îl va începe cu bani din bugetul local, însă, pentru continuarea lucrărilor aşteaptă ghidurile de finanţare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *