Dacă vrei să ai o casă a secolului XXI, atunci începe cu baia!

Dacă și tu consideri că baia ta arată ca un muzeu, atunci este timpul să o aduci în secolul XXI. În anii ’60, ’70, chiar și ’80, băile au fost construite strict pentru utilitate și fără pic de personalitate. De aceea, majoritatea băilor au dimensiuni relativ mici și conțin doar strictul necesar: toaletă, chiuvetă, un dulap și cadă. 

Baia de astăzi poate să fie cea mai superbă încăpere a locuinței tale, dacă ai puțină creativitate, inspirație și creezi un plan de bătaie. Iată niște sfaturi pentru a-ți aduce baia în secolul XXI. 

Cum să ai baia perfectă a secolului XXI?

  1. Schimbă toaleta

Probabil că toaleta este primul lucru pe care trebuie să-l schimbi dacă vrei o baie modernă. Nu prea poți să muți toaleta într-o altă parte a încăperii, pentru că necesită costuri considerabile. În plus, o să ai nevoie de planul unui instalator extrem de priceput pentru acest lucru, ca să-ți spună dacă există această posibilitate sau nu. În schimb, poți să-ți înlocuiești toaleta veche cu una nouă, care va arăta minunat. Poți chiar opta pentru toalete care cu debit redus, pentru a economisi apă. 

  1. Alege o tematică și ține-te de ea

Dacă dorești ca baia ta să aibă personalitate, atunci alege o tematică pe placul tău și urmeaz-o ca atare. Poți alege dintre o sumedenie de tematici, de la stilul clasic până la cel futurist și minimalist. Când îți alegi tematica, trebuie să pui accent pe:

  • Pardoseală- dacă te numeri printre persoanele care folosesc covoare în baie, află că în secolul XXI trebuie să scapi de ele. Pardoseala în sine ar trebui să reprezinte un covor, așa că nu ezita să alegi plăci vopsite modern sau cu modele; 
  • Faianță – scapă de plăcile de faianță albă, pentru că nu au ce căuta într-o baie modernă. Desigur, dacă alegi stilul clasic sau minimalist, atunci este necesar să ai faianță albă, dar cu alt model și mereu combinat cu o altă culoare. 
  1. Detaliile contează enorm de mult 

După ce ți-ai ales tema, poți să te ocupi de detaliile care pot schimba baia extrem de mult. Iată care sunt detaliile minime de care trebuie să ții cont pentru o baie modernă:

  • Oglinzile – oglinzile mari și pătrate nu prea mai sunt la modă, astfel că poți să le schimbi cu cele în forme ovale. Oglinda ovală poate deveni un punct focal și este un detaliu care va sări cu ușurință în ochi;
  • Plantele – nu poți pune orice plantă în baie, de aceea trebuie să ții cont cu exactitate de mărimea încăperii și de locurile unde ai putea să le pui. Plantele suculente sau plantele simple și verzi sunt alegerea perfectă pentru o baie modernă, mai ales dacă tematica este în stilul minimalist sau clasic;
  • Tot ce ține de duș- dușul este oaza ta de liniște și relaxare după o zi lungă de muncă. Dușul secolului XXI este creat în stil francez: ușă cu cadru de oțel sau ușă din sticlă transparentă. În plus, baia modernă necesită o tehnologie smart, detaliu care îți poate ușura viața, așa că începe cu bateria de la duș. Dacă vrei să ai un duș smart, să reduci consumul de apă până la 60% și să menții temperatura constantă a apei, atunci comandă baterii de duș de la Sensodays.ro. Nu trebuie să lipsească din baia ta!

Este important ca atunci când alegi să-ți modernizezi baia, să ții cont și de noua tehnologie, nu doar de stil. Dacă redecorezi doar în funcție de stil, atunci baia ta nu se va plia pe modern, ci o să fie doar o mască a vechii tale băi. 

Sursa foto: Unsplash.com

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *