Virgil PÎRVULESCU: „La nivel naţional, chiar dacă sunt opinii diferite, PNL va rămâne unit” 

Viceprimarul PNL al Râmnicului, Virgil Pîrvulescu anunţă într-un interviu acordat pentru Impact real faptul că a făcut paşi importanţi pentru materializarea iniţiativei de a crea un parc industrial în municipiu, în ciuda piedicilor puse de conducerea administraţiei locale. De asemenea, viceprimarul liberal şi-a spus opinia referitoare la reluarea votării în plenul Consiliului Local a anumitor hotărâri controversate de consiliu local, printre care cea de contractare a unui credit de 30 de milioane de lei. Virgil Pîrvulescu a opinat, de asemenea, că PNL nu se va scinda după aceste alegeri interne presărate cu opinii acide, şi şi-a exprimat speranţa că râmnicenii vor fi mai implicaţi în luarea deciziilor la nivel local, prin exprimarea clară a punctului acestora de vedere.    

Impact real: Aţi mai avut discuţii despre Alianţa Pentru Râmnic?  

Virgil PÎRVULESCU: Din punctul meu de vedere nici nu cred că vor avea loc, atâta timp cât de la zi la zi se vede cât de evidentă este legătura dintre USR şi actualul primar. Nu aş vrea să cred că această înţelegere a fost mai veche şi doar au pozat în nişte parteneri loiali de coaliţie. Este alegerea lor, dar e clar că nu au nici un interes să participe la curăţarea vieţii sociale şi economice a oraşului nostru de indivizi care doresc doar nedezvoltarea localităţii. Acesta este motivul pentru care de multe ori mă întreb cât de incorect poţi fi tu, atâta timp cât ai aclamat că vrei lucrurile făcute. Mi-aş fi dorit să purtăm o discuţie cu Romeo Odochian faţă în faţă şi cu toţi liderii USR şi, atunci când fac asemenea afirmaţii în spaţiul public să le şi probeze. Aş vrea să vă spun că în metodologia de lucru a alianţei era menţionat că absolut toate deciziile se luau împreună, adică prin discuţii elaborate şi pe bază de prevederi legale.   

Impact real: Aţi făcut afirmaţia pe reţelele sociale în legătură cu împrumutul de 30 de milioane de lei că este foame mare de bani. A cui este această foame?  

Virgil PÎRVULESCU: În prezentare spun că au un excedent de aproximativ 23 de milioane de lei, adică ei au bani disponibili în acest moment, 23 de milioane de lei. În cazul în care sunt cei 23 de milioane bani necheltuiţi, la ce le mai trebuie un împrumut de 30? Adică, dacă tu, Andrei Gheorghiu ai spus într-o emisiune televizată că din banii aceştia dai aprobare de credite pentru că sunt folosiţi doar pentru aceste proiecte, cu finanţare europeană, atunci înseamnă că de aici înainte aceşti 30 de milioane o să-i cheltuieşti pentru studiile de fezabilitate, aşa a spus la Antena 3. Studiile de fezabilitate şi banii aceştia ar trebui să vină înapoi, la comunitate, după aprobarea studiului de fezabilitate şi atunci, pentru că tot este un tip onest şi spune că el nu este executantul lui Gutău atunci să preia zona asta, de credit, să plătească din creditul acesta studiile de fezabilitate şi să aducă înapoi la bugetul oraşului sumele. Dacă este o minciună faptul că banii vor fi utilizaţi pentru plăţile din spatele firmelor de casă ale actualei administraţii publice locale să spună: da, sunt colegul de bancă al domnului şi de asta facem şi împrumutăm oraşul, să plătim facturile către firmele de casă. Dacă în continuare se va ascunde prin nu ştiu ce colţ întunecos şi doar va spune că nu e vinovat, mâine sau poimâine poate să-mi spună că el are probleme tot din cauza mea.  

Impact real: Care este stadiul proiectului referitor la parcul industrial?  

Virgil PÎRVULESCU: Am făcut nenumărate drumuri şi adrese către Bucureşti, am aşteptat ca noul ministru de finanţe să reuşească să deblocheze situaţia de aşa manieră încât administratorul judiciar să deblocheze licitaţia şi să putem participa pentru achiziţia acelui teren de 42 de hectare. Lucrurile au fost puse în mişcare, iar surprinzător a fost răspunsul Ministerului Învăţământului, care este în momentul de faţă administratorul terenului. Primăria Râmnicu Vâlcea i-a spus că eu nu sunt împuternicit să reprezint municipalitatea, deşi toată lumea ştie că am o hotărâre de Consiliu Local pentru acest demers. Am luat legătura din nou cu Ministerul Învăţământului, am reluat discuţiile cu premierul, i-am explicat şi am şi arătat documentele care au fost anexă la documentaţia în cauză şi urmează să primim cât de curând răspunsul pentru acest teren, pe care eu cred că îl vom aduce cât de curând în patrimoniul municipalităţii.  

Impact real: Cum merge dezbaterea pentru modificarea regulamentului parcărilor din Râmnicu Vâlcea? Ce rezultate aşteptaţi şi cum le veţi implementa?  

Virgil PÎRVULESCU: Noi am structurat acest program de publicitate al noului regulament al parcărilor prin mijloace online de comunicare şi avem totuşi un impact semnificativ, de aproximativ 15.000 de persoane interesate şi care ne-au răspuns cu propriile opţiuni de modificare a regulamentului parcărilor. Începând de la sfârşitul săptămânii vom distribui un număr de 30.000 de pliante la toate zonele unde va fi aplicabil acest regulament al parcărilor cu preponderenţă, precum şi în suburbiile oraşului, în zona de case, pentru că acolo cetăţenii vor beneficia de o facilitate când vin în oraş să-şi rezolve o problemă. Ne dorim bineînţeles ca cetăţenii să fie mult mai implicaţi, pentru că ei sunt principalii vizaţi de modalitatea actuală în care se taxează parcările. Atunci, cetăţenii vor avea ocazia să demonstreze că îşi doresc într-adevăr sau nu să facă ceva în oraş, pentru că fără implicarea fiecăruia nu vom reuşi să ducem lucrurile într-o direcţie în care ne dorim.  

Impact real: Consideraţi ca decizia prefectului, de a retransmite spre aprobare anumite hotărâri de consiliu local este corectă?  

Virgil PÎRVULESCU: Prefectura, din punctul meu de vedere, are mai multe modalităţi de a gestiona situaţia. Toate aceste sesizări au fost ale prefecturii, au fost comunicate Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea după sesizarea noastră către prefectură, în schimb prefectul putea să atace mai multe lucruri. Este un principiu al instituţiilor din România: nu e treaba noastră, nu ne băgăm, noi stăm pe margine pentru că va trebui să ajungem în instanţă şi tot timpul pierdem timp, plătim avocaţi şi încărcăm instanţa. Din punctul meu de vedere prefectura putea să fie mult mai exigentă în ceea ce priveşte hotărârile aprobate de Consiliul Local. Acest lucru l-am demonstrat pe parcursul acestei perioade de timp, că, în general noi, atunci când am atacat în instanţă am avut câştig de cauză, pentru că opiniile noastre au fost bazate pe legislaţie, dar cred că, în momentul acesta prefectura putea să-şi facă treaba mult mai bine.  

Impact real: Ce consideraţi că ar trebui făcut pentru a se evita pe viitor astfel de ilegalităţi? Credeţi că sunt nereguli frecvente în privinţa conţinutului hotărârilor?  

Virgil PÎRVULESCU: Nu vreau să-l acuz pe cel de la USR care este preşedinte de şedinţă, şi este clar că nu cunoaşte prevederile codului administrativ şi legislaţia în alte domenii. Chiar dacă primarul municipiului a spus că este un jurist excepţional, probabil că a zis-o sub formă de glumă ca să-l ironizeze. Şi pentru faptul că aceste hotărâri de consiliu local au fost întoarse de Prefectură, adică au fost revocate ca urmare a sesizărilor de nelegalitate făcute de prefect aştept ca, la evaluarea respectivilor funcţionari publici să îşi respecte rolul conferit de lege, în sensul în care calificativele asupra profesionalismului să fie date în raport cu cele pe parcursul acestui an. Nu poţi să-i dai unui om un calificativ bun, atâta timp cât respectivul funcţionar nu prea ştie legislaţie, chiar dacă este jurist.  

Impact real: Care credeţi că ar fi pe viitor şansa de dezvoltare a municipiului, având in vedere că deja am rămas mult în urmă, în preferinţele investitorilor?  

Virgil PÎRVULESCU: Hai să discutăm de şanse de dezvoltare. Ar trebui să ai la conducere nişte oameni care să aibă o viziune, şi care să-şi dorească să facă lucrurile acestea. Dacă primarul actual a fost votat de 16.000 de cetăţeni ai municipiului Râmnicu Vâlcea şi aproximativ 38.000 de cetăţeni nu s-au prezentat la vot, oare cei care nu s-au prezentat la vot nu au conferit putere actualei administraţii, care este principala vinovată de locul pe care îl ocupăm acum în dezvoltarea oraşului? Care sunt proiectele de hotărâre pe care Mircia Gutău le-a promovat ca să dezvolte oraşul? Nici unul. Cu cine discutăm de strategii de dezvoltare? O echipă managerială care îţi produce doar datorii?   

Impact real: Cum vedeţi PNL peste un an, după această scindare de opinii cu ocazia alegerilor interne?  

Virgil PÎRVULESCU: La nivel naţional, în momentul de faţă, chiar dacă sunt opinii diferite, partidul va rămâne unit. Eşti membru al Partidului Naţional Liberal, asta înseamnă că majoritatea l-a dorit pe celălalt. Eu nu văd nici o sciziune în momentul de faţă în Partidul Naţional Liberal. Într-adevăr, opinii sunt, pentru că aşa este în campanie. O să trecem şi, după data de 25 septembrie sperăm că echipa care va coordona Partidul Naţional Liberal se va pune serios la treabă.  

Impact real: Sunt râmniceni care vi se adresează pentru rezolvarea anumitor probleme din administraţia locală? Ce anume v-au semnalat, în ultima perioadă?  

Virgil PÎRVULESCU: În general, marea majoritate a plângerilor cetăţenilor sunt legate de funcţionalitatea în oraş, amplasarea de bănci, reparaţii de plase la terenurile de sport sau altele şi le comunic mai departe, către direcţiile suport şi în general le rezolvăm. Sunt probleme în momentul acesta pe care le putem soluţiona direct, prin faptul că avem o majoritate în consiliul de administraţie de la Pieţe Prest. Am reuşit să impunem la Pieţe Prest un proiect de management performant. Este un domn care nu are nici o legătură cu Partidul Naţional Liberal. Este un tânăr de 32 de ani cu experienţă şi care, până în momentul de faţă, a demonstrat că aceasta este soluţia pe viitor: oameni aduşi, care sunt competenţi în toate. Acum să vedem cum vom reuşi să facem faţă tuturor proceselor intentate de Mircea Gutău, prin primăria pe care o conduce pentru că, prin tot ceea ce întreprinde, încearcă să scape de managementul acesta, şi acelaşi lucru s-a întâmplat şi la ultima şedinţă de consiliu.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *