Start perfect pentru Dăești

Viitorul Dăești a început sezonul în forță, câștigând cu 3-0 în disputa cu ACSO Filiași.

Două aspirante la play-off în Seria 6 din Liga a III-a, Viitorul Dăești și ASCO Filiași anunțau un meci echilibrat sâmbătă, la Fedeleșoiu. Nu a fost așa, pentru că Dăeștiul a făcut cel mai bun meci din ultimul an și a câștigat mult mai clar decât o arată scorul.

Vâlcenii au deschis scorul în minutul 18 după o fază frumoasă, Precup așezând mingea cu capul pentru golul lui Adi Popa, șut plasat din interiorul careului.  Pe postul de vârf împins, Adi Popa a fost aproape de gol în minutul 30, dar a greșit ținta, după o acțiune excelentă a lui Vasile. În minutul 42, după o contră rapidă, Adi Popa îl lansează pe veteranul Cristi Munteanu, stoperul scapă singur cu portarul, dar șutul său trece agonizant pe lângă poartă.

Partea secundă începe tot cu Adi Popa în prim plan și antrenorul-jucător reia în transversală, din poziție ideală. Dăeștiul își concretizează dominarea în minutul 60, când Adi Popa deviază cu capul o degajare și Vasile (FOTO-DAN LIXANDRU) scapă singur spre poarta doljenilor, driblează și portarul și înscrie în poarta goală pentru 2-0.

Intrat pe teren după accidentarea lui Fierbințeanu, S.Preda are și el o ocazie imensă în minutul 65, când reia puțin pe lângă după un corner. În prelungirile meciului, Sebi Preda face 3-0, după o altă acțiune a lui Vasile, cel mai bun jucător de pe teren. Abia la 3-0, doljenii au prima  mare ocazie dintr-o lovitură liberă, la care Eftimie deviază mingea în bară.  S-a terminat 3-0 și Dăeștiul începe cu trei puncte mari, contra unei rivale în lupta pentru play-off. Dincolo de scor, rămâne însă ritmul și jocul excelent al echipei vâlcene, care a făcut cel mai bun meci din ultimul an și arată ca o formație care nu poate rata intrarea în play-off.

În runda viitoare, Viitorul Dăești merge la Potcoava (Olt), acolo unde este favorită certă în disputa cu echipa gazdă.

Viitorul Dăești – ACSO Filiași 3-0

Stadion Gheorghe Ciociu, spectatori 200

Au marcat: Adrian Popa (18), Octavian Vasile (60), Sebastian Preda (90+1)

Viitorul Dăești: Eftimie – Samson, Mocioacă, Cr. Munteanu, Grosu (Neacșu 87) – Iordache, Pîrvu (Ov. Popescu 74) – Vasile, Precup (Ceapă 58), Fierbințeanu (Preda 58) – Ad.Popa. Antrenor: Adrian Popa

ACSO Filiași: Șerban – Dănescu (Duriță 46), Tătaru (Bubuioc 63), Dina, Calu – Pencea (Armășelu 63), Vîlcică – Rogoveanu (Manolache 87), Vespe, A.Șerban – Fotescu. Antrenor: Mario Găman

Adi Popa, primul gol pentru Viitorul

După ce a marcat sâmbătă, în jocul cu Filiași, primul său gol la Dăești, Adrian Popa (FOTO: Dan Lixandru) speră ca echipa pe care o pregătește să continue în  același ritm.  ”O victorie foarte importantă, felicitări băieților pentru dăruire și pentru cum au tras pentru cele trei puncte. Toți și-au făcut treaba, avem un lot valoros. Nu a fost deloc un meci ușor, Filiași are jucători cu calitate și va face o figură frumoasă. Ne așteaptă un meci greu la Potcoava, pe terenul unei echipe arțăgoase. Sunt fericit că am contribuit și eu la evoluția echipei, dar meritul este doar al echipei” a spus antrenorul-jucător Adrian Popa.

Discuții cu Consiliul Județean pentru finanțare

Printre spectatorii de la Fedeleșoiu s-au numărat Bogdan Pistol, dar și directorul SCM Rm. Vâlcea, Marius Țuca. Numele lui Bogdan Pistol este vehiculat ca viitorul președinte al clubului de fotbal pe care Consiliul Județean intenționează să îl înființeze în viitorul apropiat.

Edilul din Dăești, George Popolan a confirmat discuțiile cu Consiliul Județean, care ar putea prelua în viitor echipa de la Fedeleșoiu. ”Prezența dânșilor aici este un lucru bun și poate ei discută mai departe ce au văzut aici. Depinde mult de Consiliul Județean, orice ajutor este binevenit. Dacă se dorește ceva cu adevărat, o Primărie mică nu poate face lucruri foarte mari, face ce poate și la un moment dat se blochează, e normal să fie așa” a spus edilul din Dăești. Consiliul Județean poate prelua clubul fie dacă își înființează un club de drept public, fie dacă sponsorizează un ONG.

”Dacă ai atitudine, se vede imediat!”

Edilul din Dăești, George Poplan consideră că dăruirea a făcut diferența în disputa cu Filiași.  ”Echipa a avut atitudine, liniște și dăruire, asta ne-a lipsit o vreme. Azi s-a văzut atitudinea, dacă ai asta, se vede imediat. A fost doar un meci de trei puncte și mergem mai departe, la Potcoava. Nu scorul este important, ci că am câștigat acasă, contează foarte mult, oamenii din tribună au așteptări”.

Șeful clubului vâlcean spune că antrenorul Adrian Popa a găsit formula de echipă câștigătoare.  ”Adi Popa a găsit formula câștigătoare, doar el răspunde în fața conducerii și i-a ieșit, de asta e antrenor. Și după schimbări am jucat la fel de bine, cei care au intrat au făcut-o la fel de bine. Asta este foarte important, să faci 3-4 schimbări și să nu scazi ca nivel de joc. Adi Popa a impus disciplina, el este antrenor și ia deciziile, are susținerea noastră din punct de vedere administrativ, iar fotbalistic trebuie să se ocupe”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *