Primarul localităţii Copăceni, Tironel Tâmplărescu: „E rău şi ne va fi şi mai rău, cu acest Guvern”

Primarul localităţii Copăceni, Tironel Tâmplărescu afirmă că speră la o rectificare care să acopere nevoile aparatului administrativ până la finele anului, iar fondurile către primării direcţionate „discreţionar” pe culori politice să nu se mai practice, deoarece este revoltător faptul că în localităţile respective sunt şi cetăţeni care au votat PNL. Taxează incapacitatea Guvernului de a nu ţine sub control creşterile de preţuri peste aşteptări, deoarece aceste derapaje economice sunt riscuri considerabile, care se pot materializa prin evoluţii economice defavorabile în viitor, la nivel intern: „Este rău şi ne va fi şi mai rău cu acest Guvern, în situaţia în care veniturile sunt într-o scădere acută, comparativ cu creşterea explozivă a cheltuielilor fiecărui om de rând. Nu ştiu pe ce se bazează Florin Cîţu când spune că economia României şi-a revenit, că veniturile românilor sunt mai mari, iar puterea de cumpărare a crescut. Este o aberaţie, o dezinformare, o necunoaştere a realităţii, pentru că oamenii sunt tot mai săraci, România se îndreaptă spre cea mai mare criză economică şi nu o spun eu, o spune evaluarea neutră a Consiliului Fiscal, adică experţii în economie, care au subliniat că acest Guvern manifestă un derapaj major pe partea cheltuielilor bugetare, care vor duce ţara la un profund dezechilibru economic, şi asta datorită politicilor acestui Guvern”, a precizat primarul Tironel Tâmplărescu.

Rectificarea bugetară, aşteptată ca pâinea caldă

După ce a fost văduvit de alocările sărăcăcioase de fonduri, în ultimii doi ani, din partea Guvernului PNL, primarul social-democrat din Copăceni, Tironel Tâmplărescu speră la o rectificare bugetară care să compenseze.

Proiectele pe care şi le-a propus în acest mandat nu au putut fi implementate, cel puţin deocamdată, şi asta fiindcă bugetul primăriei nu permite acest lucru, iar programele de finanţare guvernamentale sau europene nu au apărut. O speranţă sunt proiectele depuse la Compania Naţională de Investiţii în vederea finanţării, dar şi acestea bat pasul pe loc de prea multă vreme:

„Mii de proiecte sunt depuse la CNI, aceasta fiind singura variantă, sau să îi spunem speranţă de finanţare a proiectelor. În rest nu avem de ce ne lega, iar oamenii nu mai au răbdare, sunt investiţii extrem de importante, promise de noi, dar care sunt blocate în acest moment. Sunt primar la al treilea mandat, iar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. În fiecare an la Copăceni se lucra, exista cel puţin un şantier. Guvernanţii aceştia spun că duduie economia, o dovadă a faptului că sunt rupţi de realitate, dar la noi în sat oamenii abia îşi duc traiul de la o zi la alta. Cea mai mare parte dintre ei sunt bătrâni şi bolnavi, trăind din acea pensie minimă, iar noi, primarii, stăm şi ne uităm spre aceşti guvernanţi. Singura speranţă este CNI, la fondurile europene nici nu îndrăznim să ne gândim. Sperăm că va fi o împărţire echilibrată, fiindcă la alocările de data trecută noi am luat zero lei, pentru că, atunci când vine vorba despre alocări de fonduri, noi, primarii PSD, suntem în continuare catalogaţi drept ciuma roşie. Din toată această luptă politică nemotivată suferă populaţia”, a punctat primarul localităţii Copăceni, Tironel Tâmplărescu.

Administraţia locală din Copăceni are proiecte depuse la Compania Naţională de Investiţii pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 5 kilometri, modernizarea primăriei şi înfiinţarea reţelei de canalizare, iar altele care sunt în aşteptarea ghidurilor de finanţare. Pentru toate aceste proiecte depuse primarul merge periodic la Bucureşti sau trimite adrese, în urma cărora primeşte răspuns că proiectele sunt prinse în lista de sinteză sau se caută soluţii de finanţare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *