Sâmbătă, 4 septembrie, lecție de istorie antică în Parcul Izvoare din Căciulata

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, începând cu ora 10.00, în Parcul Izvoare din Căciulata, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu va desfășura o serie de activități cu rol educativ dedicate turiștilor prezenți în stațiunea noastră, celor care tranzitează zona și localnicilor.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Orașului Călimănești și al trupei Veteres Milites și este parte a proiectului „Educație, cultură și patrimoniu în spirit european la Castrul Roman Arutela”, al Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

Proiectul are la bază o consistentă documentare cu privire la Arutela și unitatea de arcași sirieni staționată aici, la viața de zi cu zi și echipamentul soldaților lumii romane, iar în cadrul lui sunt realizate, pe baza cercetării derulate, replici după echipamente, obiecte specifice lumii romane, ce vor ajuta la o mai bună înțelegere din partea publicului larg a rolului jucat de armata romană în integrarea diverselor grupuri etnice din Imperiu în ansamblul civilizației romane, precum și în promovarea multiculturalității, toleranței, dar și în susținerea diversității culturale.

Vor fi create ateliere educaționale adaptate fiecărei categorii de vârstă, limbajul fiind atent optimizat nivelului de cunoaștere și înțelegere pe care îl au participanții. Persoanele implicate în proiect vor desfășura activități practice cu participanții, aceștia descoperind prin implicare directă esența mesajului transmis.

3 thoughts on “Sâmbătă, 4 septembrie, lecție de istorie antică în Parcul Izvoare din Căciulata

  1. Foarte interesant, am sa particip, mii de multumiri, o sa anunt, este o zi istorica frumoasa, urez succes ziarului de redactie COZIA INFO local, si Local.Sa ne vedem cu bine, maine.

  2. Sa fiim sarguitori, cumpatati, este anul de Domnie eminescian, ce stii cine trece de la Sinod, este anul de domnie al lui Mircea Voievod, ,, sa ne miluiasca ca FECIORI,, Boierii, am mai fost odata la,, miluire,, daca dvs nu doriti a fii copiii fericiti ai unei natiuni sublime, zic in secta,, Copiii lui Dumnezeu,, Lasati copii sa vina la Mine,, Legionarii Zelea -Dealu….deci ca ,, verde,, va sustin,, manualul de igiena Catalin clasa a treia,, manuale epoca de aur,, razesi mandrii, nu bieti, ,, rumani,,!…este si ziua sfintilor NEOFIR si MELETIE Turnu chiliasi, si ZIUA ZETARILOR TIPOGRAFI GOVORA, este o zi mare a lui CALIMAN, a Armatei…sa-mi dea adeverinta la FORTE, asa a sustinut in paragraf….citez,, lasati copiii de orice varsta sa vina la ,, ospat,,!…daca nu…Calaretul fara cap,, Dealu.

  3. Ne-o da in Sarbatoarea Artifex, drepturi la Pachete Minime si Majore de diabet zaharat…la fostul Schit Bradu….nimeni sa nu plece neidreptatit de la Fata mea, neajutat si neascultat!asa a citat Mircea cel Batran.Podoabe, nu, cordele scolare,.Feciorii ies rau….Arthur Miller fotograf CINEMASCOP MARIA ROSETTI.Este CAZ ISTORIC.Fotograful.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *