Copiii sunt așteptați să învețe tainele fotbalului în Zăvoi

Cu peste 320 de copii legitimați la opt categorii de vârstă, SCM Rm. Vâlcea invită toții copiii din oraș care iubesc fotbalul să vină în Zăvoi și să deprindă tainele sportului rege.

În ultimii ani, SCM Rm. Vâlcea a produs jucători importanți pentru primele două ligi din România. Astfel, din Zăvoi s-au lansat în fotbalul de performanță Stefan Pănoiu (Rapid București), Robert Popa (FC U Craiova 1948) sau Victor Dican (U Cluj).  În această vară, alți doi juniori de perspectivă. Potoroacă și Cruceru au ajuns la juniorii de la FC Argeș. ”Suntem un club formator, în fiecare an pleacă de la noi minim 2-3 copii către cluburile de Liga 1. Obiectivul nostru este să dăm cât mai mulți jucători spre echipele de eșalon superior și către echipa de seniori care se va înființa anul viitor” a spus Jean Turmacu, șeful secției de fotbal de la SCM.

La clubul vâlcean activează cinci antrenori: Dumitru Teleșpan, Cristi Lazăr, Marius Pufu, Cristi Bora și Dragoș Geantă. După pauza lungă cauzată de pandemie, SCM a reluat competițiile oficiale și participă la Campionatul Național de juniori republicani cu echipele Under 19 și Under 17, dar și în Liga Elitelor cu Under 16. ”Odată cu modificarea protocolului medical, se reiau competițiile de copii și juniori, atât la nivel national, cât și la cel județean. Noi le-am început deja pe cele de nivel național, Campionatele Naționale de juniori republicani Under 19 și Under 17 și Liga Elitelor Under 16. Sunt competiții juvenile puternice, unde jucăm alături de cluburi de juniori cu echipe în Liga 1”.

În premieră pentru județ, SCM va avea o grupă înscrisă la Campionatul de fotbal feminin. La masculin, clubul vâlcean are grupe la toate categoriile de vârstă, începând cu copii născuți în anii 2015-2016. La unele categorii de vârstă, datorită faptului că are mulți copii înscriși, SCM va participa cu mai multe echipe.

”Copiii beneficiază de instruire gratuită, echipamente, competiții și toate condițiile la Stadionul Zavoi, unde avem teren cu iarbă și teren sintetic. Deja copiii vin în număr mare și îi așteptăm în continuare să vină, toți sunt bineveniți. Facem înscrierile la stadion, unde antrenorii pot fi găsiți permanent. Cel mai important este ca micuții se facă mișcare și să crească sănătoși. Vreau să subliniez și faptul că s-a schimbat și regulamentul FRF, iar până la 13 ani, nu se va mai ține cont de rezultat” a mai spus Jean Turmacu.

Victorie cu FCSB la U 16

Sâmbătă a fost zi plină pentru echipele de juniori ale SCM-ului. La Liga Elitelor Under 16, SCM a obținut o victorie de prestigiu, 2-1 cu FCSB, una din academiile de fotbal de anvergură din țară. Golurile au fost reușite de Popolan și Deaconu.  Marius Pufu este tehnicianul care pregătește echipe de Under 16 din Zăvoi. La Under 19, SCM a învins cu 3-0 pe CN Gib Mihăescu Drăgășani. Cele două cluburi s-au înfruntat și la Under 17, unde Drăgășani și-a luat revanșa și s-a impus cu 3-0.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *