Horezu câștigă derby-ul suferinței

Flacăra Horezu a câștigat la Orlești, 2-1 cu Minerul Costești, într-un joc contând pentru etapa a II-a a Seriei 6 din Liga a III-a.

Venite la Orlești după ce încasaseră un sec 0-6 în prima etapă, Costești și Horezu vizau primele puncte din acest sezon.  Flacăra a ajuns la Orlești cu nigerianul Ovye Monday Shedark (28 ani), care a jucat mulți ani în Moldova, iar în România la Brăila și Eforie. Ovye a fost legitimat zilele trecute și titularizat în defensiva șubrezită a Flacărei.

Horezu a deschis scorul în minutul 23, după o eroare a lui Rizea, de care a profitat Bârzan, acesta l-a angajat excelent pe R.Dinu, care a marcat. Minerii au avut o șansă bună de egalare, dar A.Diaconescu nu a ajuns la minge. Prima repriză s-a încheiat cu ratarea lui Georgescu, care a tras peste, din mijlocul careului. Intrat la pauză în atacul gazdelor, veteranul Milosteanu, a adus egalarea în minutul 52, după o lovitură liberă executată de Vlad.

Imediat, Flacăra putea trece din nou la conducere, dar Vladu a respins de pe linia porții balonul deviat de Bîrzan. În minutul 63, nigerianul Ovye a primit al doilea galben și Flacăra a rămas în inferioritate.

Minerul a avut superioritate, dar nu a știut să profite. În minutul 71, după o combinație cu I.Marian, Bîrzan a marcat golul victoriei horezene. Pe final, Dobrescu a ratat desprinderea, singur cu portarul advers.

Costești rămâne fără puncte după primele  două jocuri și deja a luat în primire ”lanterna roșie”, de care are șanse mici să scape. În etapa viitoare va avea o misiune imposibilă, pe terenul echipei CSM Slatina, principala favorită la câștigarea seriei. ”Ambele echipe puteau câștiga, a fost un meci frumos, de luptă, un derby local. Va urma un joc greu la Slatina, echipă care are ca obiectiv promovarea, dar noi cred că vom arăta din ce în ce mai bine” a spus Robert Olaru, antrenorul secund de la Costești.

În schimb, Narcis Enăchescu obține prima victorie cu Flacăra. ”A fost un meci disputat, un meci spectaculos pentru spectatori. Suntem la început de drum, este foarte complicat să creezi relații de joc atât de repede, dar îmi felicit echipa pentru atitudine, pentru cum am reacționat după cartonașul roșu pe care l-am luat la Ovye. Trebuie să acumulăm puncte în continuare, singura direcție nu este decât munca. Băieții au înțeles ce trebuie să facem și  progresează foarte mult”. În runda viitoare, sâmbătă, 11 septembrie, Flacăra are un joc dificil în Treapt, cu Alexndria, echipă care aspiră la play-off. La horezeni va reveni Vișan, fundașul care și-a ispășit cele două etape de suspendare cu care venise de la Zalău.

De remarcat și faptul că în derby-ul județului de la Orlești, delegat FRF a fost o vâlceancă, Raluca Șerban (25 ani). Cel mai tânăr delegat al FRF lucrează din 2019 la Departamentul de Competiții din cadrul Federației Române de Fotbal.

Minerul Costești: Bălan – Neacșu, Vladu, Nicolaescu, Păun – M Vlad, Rizea, Trașcă, Șt.Pufu – Rădulescu, A.Diaconescu. Au mai jucat: Milosteanu, Pașoi, Neacșa.

Flacăra Horezu: Sporea – Burcea, M. Deaconescu, Ovye, Georgescu – Comănescu, Dobre – Verdeș, Bîrzan, Dobrin – Dinu. Au mai jucat: Nistor, I. Marian, Dobrescu, Mihăilă, Horumbă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *