Comuna Stroești are aproape 80-90% din infrastructura comunală finalizată 

Comuna Stroești are aproape 80-90% din infrastructura comunală finalizată 

Proiectele merg foarte bine pe plan de construcție al infrastructurii, așa cum ne-a declarat primarul din partea administrației locale din comuna Stroești. Totuși, mai sunt câteva lucruri de finisat pentru a ajunge la un nivel înalt pe harta localităților cu infrastructura pusă la punct. 

Acum se lucrează la un proiect important, în care am investit mult timp, și anume proiectul de asfaltare. S-a turnat covorul asfaltic și se lucrează la rigole și podețe, totalul de kilometri vor fi 2, inclusiv satul Cireșu. Am terminat studiile pentru proiectul de canalizare, o rețea de 35 de kilometri, pentru care așteptăm să apară normele de aplicare la Anghel Saligny și să mergem să-l depunem. Dacă mai facem și câteva drumuri comunale și ulițe, adică asfaltarea în infrastructura rutieră, vom avea făcut 80-90% din toată infrastructura de construcție a comunei. Canalizare de apă, iluminat public, trebuie să îmbunătățim un pic mai aceste lucruri, adică să mai facem niște achiziții pentru niște lămpi de iluminat public, să completăm că nu avem chiar la fiecare drum. De rezolvat, dintre lucrurile care nu sunt așa finalizate ar fi construcțiile civile, reabilitarea căminului cultural din centru și reabilitarea sediului primăriei. După părerea mea, sunt suficiente de făcut dar depinde în funcție de ce programe vor apărea de finanțare și cum se vor derula, cum v-am spus, așteptăm normele de aplicare.” ne-a declarat primarul comunei Stroești, Ciolacu Toma. 

Pandemia, motivul pentru care s-ar putea să nu fie niciun eveniment în timpul iernii. Așa cum le știm foarte bine, cele mai importante evenimente ale iernii sunt Crăciunul, Boboteaza și Anul nou, însă administrația locală nu știe deocamdată dacă vor putea organiza ceva pentru locuitori, având în vedere că orice activitate publică este la dispoziția evoluției cazurilor de COVID. 

Chiar dacă suntem în pandemie, în iarnă am vrea să menținem obiceiurile populare de Crăciun, Anul nou și Bobotează. Tradițiile sunt foarte importante în comuna noastră și nu vrem, nici noi administrația, dar nici locuitorii, să le ignorăm. De asemenea, vom avea premierea familiilor care împlinesc 50 de ani, dar asta va fi în funcție de pandemie. Despre pandemie în general, nu știu ce să zic. Cred că nu știe nimeni la ce să se aștepte și asta e un pic îngrijorător. ” ne-a declarat primarul comunei Stroești, Ciolacu Toma. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *