La Crețeni ziua comunei a fost anulată din cauza virusului COVID-19, dar banii sunt investiți în schimb în iluminatul public

Elevii în siguranță față de virus, în comuna Crețeni 

Având în vedere faptul că în comuna Crețeni este un număr mic de elevi, ba chiar sunt răsfirați ca să nu fie aglomerație în clase, virusul are șanse mici de a îi afecta, mai ales că toate condițiile de prevenție sunt asigurate de școală prin primărie. 

Da eu zic că lucrurile nu sunt așa de grave, având în vedere că noi nu avem un număr foarte mare de elevi. Deci clasele noastre au în jur de 10-12 elevi și poate fi practicată foarte ușor distanțarea socială. La țară nu sunt așa mulți copii, vorbim de un număr total din toată școala de 100 de elevi, de la grădiniță la clasa a VIII-a. Pentru măști și restul necesarelor deocamdată are buget școala suficient. Nu au apelat la noi încă, dar dacă apelează la bugetul de la primărie vom asigura tot ce este nevoie. Aici nu mai este vorba de bani, ne gândim strict la siguranța copiilor.” ne-a declarat primarul comunei Crețeni, Constantin Catrina. 

Campania de vaccinare mai lentă în vară, dar se continuă demersurile pentru binele populației. 

Au venit de la DSP acum câteva zile și-a făcut și o vaccinare, deci efectiv la căminul cultural se lucrează la asta. Primăvara și vara s-a vaccinat lumea, însă vara nu prea a mai venit nimeni. Noi avem mai mulți bătrâni care au nevoie deoarece cei tineri sunt plecați în străinătate sau în altă parte. Încercăm totuși să facem demersuri pentru a se vaccina lumea, însă unele lucruri uneori durează mai mult.” ne-a declarat primarul comunei Crețeni, Constantin Catrina. 

Ziua comunei anulată, dar banii sunt folosiți în altă parte 

Ziua comunei Crețeni care trebuia să se desfășoare în data de 8 septembrie a fost anulată din pricina răspândirii virusului COVID-19. Administrația locală a decis să nu mai organizeze evenimentul și în schimb, cu banii care erau necesari pentru ziua comunei, vor investi în iluminat public.  

Aveam ziua comunei stabilită pe 8 septembrie, dar din motive legate de răspândirea virusului COVID-19, nu am mai organizat. În schimb, cu banii pe care nu i-am cheltuit la ziua comunei, o să îi investim în iluminatul public, pentru că avem nevoie în momentul acesta de așa ceva. Am hotărât așa și consiliul local a fost în total de acord. Mai bine ne abținem de la astfel de activități pe care le putem organiza în anii viitori și ne gândim la sănătatea noastră și a celor din jur, mai ales că avem foarte mulți vârstnici în comună.” ne-a declarat primarul comunei Crețeni, Constantin Catrina. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *