La Sălătrucel,rechizite pe băncile micuţilor care încep şcoala

La Sălătrucel, în prima zi de şcoală, şcolarii din clasa pregătitoare din localitate sunt aşteptaţi cu rechizite şi ghiozdane de dascăli şi conducerea localităţii.

Primarul Dorel Ancuţa spune că a ales să participe la activităţile care se vor desfăşurata cu prilejul deschiderii noului an şcolar în cadrul instituţiei de învăţământ din comună.

„Voi fi prezent la deschiderea noului an şcolar. Alături de copii îmi voi aminti, cu mari emoţii, de perioada când, personal, păşeam în sala de clasă în prima zi de şcoală. Le urez celor care încep un nou an şcolar putere de muncă şi să se pregătească pentru examenele pe care le vor avea”, a precizat primarul Dorel Ancuţa.

În localitatea Sălătrucel funcţionează o singură şcoală, iar lucrările care ţin de reparaţii şi de igienizare sunt finalizate. Clasele sunt curate şi pregătite pentru începerea unui nou an şcolar. Primarul ne spune că are depus la Compania Naţională de Investiţii proiectul pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea şcolii. În cadrul proiectul este inclusă şi dotarea şcolii cu întreg pachetul IT şi modernizarea laboratoarelor. La Compania Naţională de Investiţii, administraţia locală are depus şi un proiect pentru modernizarea dispensarului şi a căminului cultural din localitate.

Proiecte şi investiţii importante

Cu bani din bugetul local se va construi un teren de sport cu gazon sintetic la stadion: „Facem acest teren de sport cu bani alocaţi din bugetul local. Am mai primit ceva la final de an şi ne-a rămas ceva din excedent. Tot la Compania Naţională de Investiţii avem în lista de sinteză un proiect pentru amenajarea unor zone afectate în urma unor calamităţi privind protecţia unui mal pentru podul din punctul Bănăţei.

Podul a fost afectat de inundaţii, iar soluţia este să-l refacem. Când s-a construit podul protecţia de mal a fost doar pentru o lungime de 20 de metri în amonte şi, atunci când a venit apa foarte mare a erodat şi a luat-o pe după acest zid. Prin urmare, trebuie făcut un zid pe o lungime de cel puţin 50 de metri, o consolidare. Un alt proiect este şi pentru construirea punţii din punctul „La Miu” care, la fel, a fost afectată, dar şi o alunecare de teren din punctul Şerbăneşti. Proiectele sunt depuse la CNI şi sunt prinse în lista de sinteză”, a precizat primarul localităţii Sălătrucel.

Demersuri pentru branşarea localităţii la sistemul de gaze, asfaltarea drumurilor şi extinderea canalizării

Pe lângă toate aceste proiecte, primarul are pregătit de asemenea un proiect pentru asfaltarea unui drum comunal pe o lungime de 8 kilometri în zona Şerbăneşti –Păteşti – Seaca. Un alt proiect este pentru înfiinţarea reţelei de canalizare peste pârăul Coisca. „Aceasta este zona care a rămas fără canalizare din Sălătrucel. Bineînţeles, rămâne de realizat proiectul pentru branşarea localităţii la reţeaua de gaze, la care visăm cu toţii, un proiect pe care l-am reluat, ne pregătisem să-l depunem prin POIM, care trebuia să dea drumul la a doua etapă în luna martie. Este un proiect uşor de realizat, deoarece magistrala este la 700 de metri de localitatea Sălătrucel, dar unul destul de amplu. Investiţia are valoarea de 31 de milioane de lei”, a punctat primarul.

Pentru înfiinţarea sistemului de gaze, Primăria Sălătrucel a intrat într-un parteneriat cu Primăria Berislăveşti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *