13 septembrie – Ziua pompierilor, sărbătorită la Vâlcea

Prefectul Sebastian Fârtat a participat astăzi la manifestările organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea pentru a sărbători ”Ziua Pompierilor din România”.

Cu această ocazie, reprezentantul Guvernului în Vâlcea le-a transmis pompierilor vâlceni următorul mesaj:

Această zi, care comemorează actul de eroism al pompierilor militari din Dealul Spirii, este în primul rând despre dumneavoastră, cei care în fiecare zi vă dedicați oamenilor și comunităților din care faceți parte. Ziua de 13 septembrie este simbolul eroismului, iar dumneavoastră, prin fiecare intervenție la care ați participat, ați demonstrat că a fi pompier este mai mult decât o meserie. Este o viață dedicată vocației de a face bine, de a ajuta și de a fi în slujba celorlalți. Vă apreciez efortul și curajul tuturor și țin să vă mulțumesc pentru că ați răspuns întotdeauna prompt la toate solicitările venite din partea vâlcenilor și pentru fiecare viață salvată.Mulțumesc încă o dată și celor care în această vară au fost la misiunile de stingere a incendiilor de vegetație din Grecia și au făcut să se vorbească despre profesionalismul pompierilor români la superlativ în toată Europa.La ceas aniversar, vă urez la mulți ani, multă sănătate și succes în misiunile viitoare! Sunt mândru de voi!”

Ziua de 13 septembrie a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu în bătălia din Dealul Spirii, din timpul Revoluției Române din 1848.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *