Alexandru Dediu: „Toate școlile și grădinițele din localitate au fost pregătite în cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar”

Primarul din Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, a declarat că toate școlile și grădinițele din comună au fost pregătite în cele mai bune condiții pentru începerea noului an școlar. De asemenea, Dediu a precizat că, pe lângă aceasta, primăria a asigurat deja și lemnele pentru sezonul rece.

În același timp, primarul din Păuşeşti Măglaşi a afirmat că primăria a semnat proiectul pentru dotarea şcolilor cu table interactive, cu manuale virtuale şi cu un sistem de proiecţie ultramodern, unde orele pot fi transmise în direct, pe internet, pentru ca elevii care stau acasă din diverse motive să poată asista la ele:
„La Păuşeşti Măglaşi şi-au deschis porţie cele două şcoli, fără nici o problemă: Şcoala din satul Valea Cheii, şcoala din centrul localităţii şi cele două clădiri unde funcţionează grădiniţele. La fel ca în ultimii ani, în toate aceste unități de învățământ din Păuşeşti Măglaşi elevii și preșcolarii au început noul an școlar în condiții foarte bune. Clădirile unde funcţionează grădiniţa sunt racordate la reţeaua de gaze, prin urmare nu se pune problema încălzirii pentru iarnă. Şi Şcoala din satul Valea Cheii beneficiază de centrală pe gaze. Pentru şcoala din centrul localităţii am achiziţionat lemnele. Prin urmare, în ceea ce priveşte căldura, şcolile şi toate instituţiile din localitate sunt asigurate pentru iarnă. În ceea ce priveşte cadrele didactice, ţin să anunţ că sunt profesori pentru toate materiile, un lucru important. Dascălii care predau în şcolile noastre sunt cadre bine pregătite, ca dovadă este faptul că promovabilitatea a fost foarte bună, toţi copiii au trecut de examenul de capacitate în cea mai mare parte, în sensul că 90% dintre copii s-au înscris la liceu. Prin urmare, cred că, în şcolile noastre se face carte. Nici în ceea ce priveşte aprovizionarea cu materiale didactice nu sunt probleme, şi asta fiindcă toate doleanţele cadrelor didactice au fost onorate. Locaţiile sunt dotate cu echipamente IT necesare pentru desfăşurarea orelor online. Nu avem table inteligente, dar în acest sens am întocmit un proiect cu fonduri europene, proiectul este eligibil, s-a semnat contractul de finanţare și urmează licitaţia. Prin acest proiect se vor achiziționa tabele interactive, proiectoare, laptopuri şi tablete. Prin urmare, în ceea ce priveşte dotarea şcolilor cu tehnică IT vom putea asigura toate cele necesare prin acest proiect. Aceste dotări sunt extrem de necesare pentru predarea orelor online în cele mai bune condiţii. Anul acesta avem 260 de copii, iar şcolile sunt reabilitate şi modernizate, clasele sunt curate şi luminate”, a punctat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Administraţia locală din Păuşeşti Măglaşi pune mare accent pe sistemul de învăţământ

Se poate observa acest lucru începând de la infrastructura școlară. În localitate toate şcolile sunt moderne, fiind dotate corespunzător. La final de an şcolar, administraţia locală le-a făcut o surpriză elevilor premianţi. Astfel, în cadrul festivităţii, administraţia locală a oferit premii copiilor care au terminat clasa a VIII-a cu media între 9 şi 9,50, în sumă de 500 de lei şi între media 9,50 şi media 10 au fost nouă elevii care au primit drept recompensă pentru munca depusă un premiu de 1000 de lei.

La 1 octombrie se va inaugura centrul de zi pentru persoane vârstnice

Cetăţenii comunei Păuşeşti Măglaşi vor putea să beneficieze de servicii medicale de fizioterapie chiar în comună, primarul Alexandru Dediu a declarat că noul centru de recuperare pentru bătrâni va fi dat în folosință la începutul lunii octombrie.

„Centrul se va da în folosinţă pe data de 1 octombrie, s-au făcut angajări pentru un director de unitate, un medic fizioterapeut care va prescrie tratamentul şi procedurile pentru fiecare cetăţean, un asistent de fizioterapie, kinetoterapie si masaj, un terapeut și un psiholog. Este o clinică de fizioterapie și de recuperare pentru persoanele vârstnice, de psihologie. Cetăţenii sunt foarte mulțumiți de această investiţie, sunt tot timpul întrebat ce servicii medicale poate oferi această clinică şi abia aşteaptă sa vină sa se trateze”, afirmă primarul Dediu.

Primarul a precizat condiţiile în care se va face accesul la aceste servicii medicale

,Accesul la procedurile medicale se va face în baza unei trimiteri medicale care să specifice exact diagnosticul şi ce tip de proceduri trebuie făcute. „Avem inclusiv un microbuz pe care îl vom pune la depoziția persoanele mai greu deplasabile. Acest proiect este cu finanţare europeană, așa încât serviciile medicale vor fi gratuite pentru o perioada de 5 ani”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi.

Proiectul „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu” din comuna Păuşeşti Măglaşi are valoarea de 2.639.106 de lei, finanţarea fiind asigurată prin POR 2014 – 2020.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *