Dăești își ia revanșa cu Colonești și rămâne lider

Viitorul Dăești a câștigat sâmbătă, la Fedeleșoiu, 1-0 cu Vedița Colonești și astfel vâlcenii și-au păstrat fotoliul de lider.

Dăeștiul și-a luat revanșa după eliminarea din cupă, când a pierdut acasă cu Vedița, scor 0-1. Cu destule absențe în lot (Costea, Samson, Grosu, Ceapă, Munteanu), Dăeștiul a avut mult de furcă până să își apropie victoria.

După un start de joc echilibrat, vâlcenii au deschis scorul în minutul 19. Roșianu a reușit o lansare senzațională în adâncime către Precup (FOTO: Dan Lixandru), acesta a preluat și a scăpat spre poartă, reușind să marcheze din interiorul careului, deși a fost dezechilibrat de un adversar. În finalul primei părți, Neacșu a avut și el o șansă bună de desprindere, dar a tras slab din poziție bună.

După pauză, Vedița a început să controleze jocul, în căutarea egalării. Oaspeții au avut o singură ocazie, dar imensă, bara transversală opunându-se egalării la lovitura de cap a lui R.Stancu. Apoi, tot oaspeții au fost periculoși, dar M.Gheorghe a tras pe lângă poartă, din poziție bună. Pe final, Ad.Popa a reluat cu capul după centrarea lui Iordache, dar portarul oaspeților a scos o minge grea.

Viitorul a reușit însă să își apere fragilul avantaj până în final și a mai câștigat trei puncte imense.  Cu siguranță, însă, lupta pentru intrarea în play-off, unde ajung primele patru clasate, va fi una aprigă, seria fiind una dificilă.

Dacă în prima repriză a jucat mijlocaș dreapta, în partea a doua, antrenorul-jucător Adi Popa a făcut rocada cu Bebe Vasile și a trecut fundaș dreapta. ”Ne bucurăm mult, a fost un meci greu, o victorie muncită, felicitări băieților pentru determinare. Vedița are mulți jucători cu experiență și a fost un meci de luptă, dar am câștigat. Ne bucurăm și că ne-am luat revanșa după meciul de cupă, acum am câștigat și suntem fericiți. Mergem etapa viitoare la Craiova II, o echipă  de tineri, care sunt în anticamera echipei de Liga 1, care joacă fără presiune și ne așteaptă un meci greu, de luni îl vom pregăti cu atenție” a spus antrenorul-jucător Adi Popa.

Viitorul Dăești – Vedița Colonești 1-0 (1-0)

A marcat: Gabi Precup min. 19

Dăești: Păușescu – Vasile, Pîrvulescu, Vl. Mocioacă, Roșianu – Iordache, Pîrvu (Ov. Popescu 62)  – Ad. Popa, Precup, Mitru (Preda 62) – Neacșu (Bunescu 75). Antrenor: Adi Popa.

George Popolan: ”Acum a fost mult mai important decât în cupă”

Primarul din Dăești, George Popolan speră ca echipa sa să mențină în continuare ritmul arătat în primele patru etape. ”Este un drum lung, greu, dar să sperăm că ne menținem sus în clasament. Am obținut trei puncte cu o echipă foarte bună, vecinii de la Colonești, sunt puncte foarte importante, având în vedere că este al doilea meci acasă. Partida cu Vedița a fost mult mai importantă decât în cupă, acum s-a jucat pe puncte. Ne-am dorit mai mult și în cupă, dar mai bine că am pierdut atunci și sperăm să ne se mai întâmple ce s-a întâmplat”.

George Popolan spune că este de bun augur colaborarea dintre Dăești și Consiliul Județean, iar pentru performanță trebuie și implicarea Primăriei Municipiului. ”Pentru performanță, trebuie să fie entitățile Primăria Dăești, Primăria Municipiului și Consiliul Județean, în orice ordine doriți, pentru a face performanță pentru județul nostru”.

Seria 6, rezultate etapa a IV-a:

CSM Alexandria – CSM Slatina 0-2

Sporting Roșiori – Minerul Costești 2-0

ACSO Filiași – Flacăra Horezu 0-1

Petrolul Potcoava – Universitatea Craiova II 1-0

Viitorul Dăești – Vedița Colonești 1-0

Clasament Seria 6

1. Viitorul Dăești             4        3        1        0        6 – 1             10     

2.CSM Slatina                 4        2        2        0        11 – 3           8       

3. Sporting Roșiori          4        2        2        0        10 – 5           8       

4. Flacăra Horezu            4        2        1        1        3 – 7             7       

5. ACSO Filiași                4        2        0        2        6 – 5             6

6. Vedița Colonești          4        2        0        2        6 – 7             6       

7.Univ.  Craiova II           3        1        0        2        7 – 3           3       

8. Petrolul Potcoava         4        1        0        3        6 – 12           3       

9. CSM Alexandria          3        0        1        2        1 – 4             1       

10. Minerul Costeşti         4        0        1        3        2 – 11           1       

Etapa viitoare, 24-25 septembrie:

Vedița Colonești – Sporting Roșiori

Univ. Craiova II – Viitorul Dăești

Flacăra Horezu – Petrolul Potcoava

Minerul Costești – CSM Alexandria

CSM Slatina – ACSO Filiași

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *