Cazuri COVDID-19 probabil false în Băile Govora

Incindența cazurilor de COVID-19 a început să crească semnificativ în ultimul timp în toată țara. Ultimul raport realizat de Instituția Prefectului Vâlcea arată că județul are 7 localități pe roșu, cu rata de incidență peste 3 la mia de locuitori. Acestea sunt Horezu, Băile Govora, Vaideeni, Ghioroiu, Malaia, Pietrari și Stroești.

Orașul Băile Govora: Date reale sau cazuri false de COVID-19?

Orașul Băile Govora este pe locul 2 în topul cazurilor de COVID-19 din județul Vâlcea, cu o incidență de 4.81 la mia de locuitori. Am vorbit cu primarul din această localitate și transmite alarmant faptul că datele oferite de Instituția Prefectului Vâlcea și datele pe care le are la îndemână ca administrație nu se leagă, numărul cazurilor nu coincide cu celălalt număr de cazuri. Aceasta ar putea fi o problemă serioasă și ar stârni controverse în toată România, pentru că s-ar putea să nu fie singurul caz de genul acesta.

”Deci nu se mai poate așa ceva, sunt oameni care vin în Băile Govora ca turiști sau pur și simplu nu vin și apoi când se declară oficial starea lor de COVID-19, aceștia spun că ei sunt din Băile Govora, chiar dacă sunt din altă localitate. Avem cazul V******, care se declară cu COVID-19 în Băile Govora. Am căutat cu poliția în tot orașul, nu este nicio adresă, absolut nimic și apoi îl găsim în comuna Mihăești.

Am discutat și cu prefectura și ar fi fost normal, și spun răspicat acest lucru, să ne fi oferit toate datele necesare pentru prerogativele impuse de lege. Aceștia nu ne-au trimis nici până acum. Pe lângă acestea, mai e strigător la cer și faptul că lumea nu s-a vaccinat suficient. Am avut până și caravană de vaccinare în oraș și nu s-au vaccinat pentru că sunt influențați de o parte din media. Persoanele de la noi sunt în marea majoritate nevaccinate. Ar trebui să se facă o analiză concretă prin care să se numere cazurile reale și apoi să fie transmise conform protocoalelor nouă. La numărătoarea mea ies mai puțini, și la ei sunt 15. ” ne-a declarat primarul orașului Băile Govora, Mihai Mateescu.

Orașul Horezu are printre cele mai mari incidențe din România.

Orașul Horezu a ieșit în evidență cu întâmplarea unică prin care mulți locuitori ai orașului au fost într-un pelerinaj în Moldova și s-au întors înapoi cu virusul, ceea ce a dus la o creștere a cazurilor semnificativă, fiind pe primul loc în județul Vâlcea, cu o incidență de 6,23 la mia de locuitori. Având în vedere faptul că incidența a depășit pragul de 6/1000 de locuitori, de luni elevii vor face școala de acasă, online.

Este clar că au crescut cazurile atât de mult din pricina persoanelor care au participat la pelerinajul din Moldova. Au venit înapoi în oraș cu virusul și fără să știe au infectat foarte multe persoane. Au stat în Iași câteva zile bune, având timp să ia contact cu virusul. Este foarte simplu să se răspândească, pentru că iau contact cu membrii familiei sau cu cei de la muncă și virusul se extinde în liniște. Am luat toate măsurile necesare pentru a preveni alte infectări. Am închis tot ce înseamnă restaurante, baruri, etc. Sunt anulate toate evenimentele precum nunți sau botezuri. S-a restricționat circulația în zilele de luni-vineri, între orele 05:00-18:00. Din păcate și elevii au de suferit pentru că de luni se va intra în regim școlar online. ”ne-a declarat primarul orașului Horezu, Sărdărescu Nicolae.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *