Un Congres paralel cu realitatea

Cîţu celebrează, Orban demisionează

Congresul s-a încheiat, s-a rezolvat problema PNL şi s-a rezolvat într-un mod aşteptat de toată lumea. Cu siguranţă, nu credea nimeni că liberalii vor vota împotriva lui Klaus Iohannis, deşi 1800 de liberali au votat împotriva lui şi au mers pe mâna lui Orban, care a spus în acest mod că încetează orice parteneriat cu preşedintele. Chiar dacă Orban, la sfârşit, l-a acuzat pe preşedinte ca fiind cel care a determinat căderea sa politică din funcţia de preşedinte PNL.

Măcar avem un partid lămurit „Cîţu”, avem un preşedinte mulţumit, Klaus Iohannis, pentru că aripa Cîţu din PNL şi a îndeplinit obiectivul: Vasilică Florin Cîţu este premier şi preşedintele partidului.

În acest Congres nu s-a discutat criza politică şi nici cea sanitară ca şi cum acest vot de mâine rezolvă toate problemele grave ale românilor. Un Congres paralel cu realitatea , un congres numai pentru PNL, numai pentru conducerea PNL, nu a fost un congres al unui partid de guvernământ care să se arate interesat de problemele grave ale românilor din acest moment. 

Sperăm că de mâine dimineaţă, când vor încheia cu disputa aceasta absurdă, în foarte multe puncte ale ei, guvernarea să se întoarcă la guvernare, în Palatul Victoria, să fie sfârşitul campaniei electorale prin ţară pentru şefia unui partid care a blocat România 4 luni.

Congresul s-a încheiat iar noi ne ridicăm acum deasupra şi vedem că avem probabil una dintre cele mai spectaculoase evoluţii politice ale unui personaj politic.Omul acesta care tocmai s-a ridicat, era acum 5 ani un om dat afara de la ING, transformat într-un analist economic, un cetăţean simplu a devenit cel mai puternic om din România după un preşedinte care este cu trei ani înainte de finalul carierei politice. Cu ce preţ a ajuns aici Cîţu , vom verdea şi asta de luni.

Fiindcă în ultimele luni de când i s-a creat această platformă, s-a accelerat foarte tare, au călcat pe cadavre , Vasilică Florin Cîţu nu a demonstrat înţelepciune politică, nici măcar răbdare, aceasta fiind un lucru foarte important. Însă există un răspuns şinu trebuie să uităm că experienţa sa politică este foarte limitată, el nu crescut organic de la consilier local la consilier judeţean. Cîţu nu a fost niciodată şeful vreunei Organizaţii politice la tineret, la sector, la judeţ, la comună, nicăieri.

Florin Cîţu a fost membru simpli în PNL iar pentru acest lucru în următorii trei ani, o parte dintre aceste facturi le va plăti şi Iohannis care a avut un rol activ în crearea acestei crize. Poate nu a ştiut să o justifice, poate sunt lucruri care ne scapă, dar în orice caz, în momentul acesta pare că această coaliţie care avea o şansă nu se mai întrevede.

Congresul s-a încheiat, s-a rezolvat într-un mod aşteptat de toată lumea, cu toate acestea avem criză politică pentru o bătălie între două grupări care nu au arătat altfel, decât o lipsă de viziune pe termen lung, pe termen scurt Cîţu a avut de câştigat, probabil, dar pe termen lung PNL nu vede nici un câştig pentru că pare să intre într-o criză care să îiaducă căderea.

În acest moment sunt foarte mici şansele să se reia coaliţia fiindcă Cîţu nu a arătat prea multă apetenţă şi nici echipa sa nu a arătat acest lucru. O maimuţăreală politică scoasă la înaintare prin zicerile lui Iohannis. PNL l-a ales pe Cîţu, dar adevăratul lider al PNL este Iohannis.

Ce va face Vasilică Florin Cîţu cu victoria sa este marele pariu pentru că nu s-a văzut o întoarcere spre USRPLUS.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *