Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Fântâna arteziană, atracţia zilelor de vară din Băile Olăneşti

Parcul Unirii din Băile Olăneşti este un punct de atracţie foarte important pentru turişti. Proiectul a fost realizat cu fonduri europene atrase şi a cuprins modernizarea în totalitate a zonei, construirea staţiei de reciclare a apei şi a fântânii arteziene muzicală luminoasă.

În parc este amenajat un iaz cu pompe de recirculare a apei şi a fost dotat cu mobilier urban, aparatură de fitness pentru activităţi sportive în aer liber, mese de şah, s-au turnat rulouri de gazon natural. În subteran există o instalaţie de asigurare a umidităţii şi sistem de irigare. De asemenea, în parc există un ceas floral şi un panou cu informaţii despre ceea ce reprezintă staţiunea şi calităţile oraşului. În zona accesului principal este amplasat un ceas urban, astfel încât să poată fi observat inclusiv din zonele învecinate parcului. Sunt montate instalaţii wi-fi, iar parcul este dotat cu un sistem de iluminat fiabil şi eficient, prin înlocuirea celor 28 de corpuri de iluminat, dar şi plantarea a 82 de arbori de diferite specii în ton cu flora locală.

„Turiştii au venit în acest an în număr mare în staţiunea Băile Olăneşti, s-au recreat în Parcul Unirii din Băile Olăneşti şi este foarte important faptul că le-am putut oferi o modalitate de a se relaxa, şi asta pentru că acest parc oferă un ambient plăcut. În parc s-a construit o fântână muzicală arteziană luminoasă, aceasta fiind piesa de rezistenţă care creează o atmosferă plăcută. Tot aici s-a amenajat un iaz la intrare în parc şi s-a construit o faleză lângă pârâul Olăneşti. Parcul este dotat cu pompe de recirculare a apei. S-a modificat practic întreaga zonă. Pentru fântână muzicală luminoasă turiştii vin special seara în parc, să vadă luminile. Se creează o atmosferă plăcută. Am văzut parcul în această vară, ca niciodată, plin în fiecare seară. Ne bucurăm că am reuşit să finalizăm acest proiect şi am adus ceva nou în Băile Olăneşti, o fântână artizanală muzicală luminoasă cu mai multe programe”, afirmă primarul Sorin Vasilache.

Anul acesta, numărul turiştilor din Băile Olăneşti a crescut faţă de 2019, fiindcă 2020 nu se ia în calcul privind gradul de ocupare. Primarul Sorin Vasilache spune că este o tendinţă care se menţine de ani buni în staţiune. Investiţiile în staţiune, dar şi campaniile de promovare conving tot mai mulţi români să îşi petreacă vacanţele la Băile Olăneşti.

Izvoarele fermecate pot face adevărate minuni

În afara tratamentului medical complex, aerului curat, puternic, liniştea şi peisajul mirific al staţiunii ajută la însănătoşirea bolnavilor. Turiştii, o dată ajunşi aici, se pot bucura din plin de cura de teren atunci când merg să bea apă la izvoare sau când fac turul staţiunii pentru a o cunoaşte mai bine. Munţi, dealuri, păduri şi poieniţe, aici pot găsi o zonă rurală autentică, plină de poveşti şi drumuri incredibile şi ameţitoare, cu mânăstiri vechi şi încărcate de istorie, o aşezare care oferă rezervaţii naturale de o frumuseţe impresionantă, peisaje şi trasee turistice spectaculoase. Aceasta este staţiunea Băile Olăneşti, iar spectacolul nu se opreşte aici. Caracterul de lung anotimp estival, care trece dincolo de limitele calendaristice este dat de crinii de pădure, împletiţi în coroane nupţiale, născând continuu flori roz-violet, în forma delicată a unor instrumente muzicale, vestind în patru zări intrarea în templu. Turişti din toate colţurile lumii aleg să bea apă de la izvoarele fermecate, care pot face adevărate minuni.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *