Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Virgil PÎRVULESCU: „S-au cheltuit bani, 45 de milioane de lei din credite la Râmnic. Unde sunt banii?”

Viceprimarul liberal Virgil Pîrvulescu face dezvăluiri explozive din interiorul PNL, dar scoate la iveală şi dedesubturile din şedinţele de Consiliu Local. Cum încearcă primarul Gutău să pună la dispoziţia Veranda Mall, apropiată de fiul său utilităţi din bani publici, ascunzându-se în spatele amenajării unei grădiniţe, dar şi ce se ascunde în spatele atacurilor din interiorul PNL Vâlcea, aflăm din rândurile următoare.

Impact REAL: Ce s-a discutat la Consiliul Naţional al PNL?
Virgil PÎRVULESCU: La Consiliul Naţional PNL s-au discutat nişte modificări la statut care au fost agreate de ambii candidaţi şi care au trecut în totalitate, fără probleme.

Impact REAL: Aţi discutat cu alţi lideri politici ideile dumneavoastră pentru Râmnicu Vâlcea? Dar cu Florin Cîţu?
Virgil PÎRVULESCU: Cu Florin Cîţu discuţiile acestea le-am avut de mai multe ori. Era o discuţie de oraş, eventual liderii politici de la Vâlcea trebuiau să mă sprijine în demersurile mele şi să facă eforturi astfel încât tot ceea ce eu încerc să fac este să creez pentru Râmnicu Vâlcea o situaţie bună şi să pun umărul la dezvoltarea oraşului. Cristian Buican, senatorul Claudia Banu, deputatul Laurenţiu Cazan şi ei cred că fac parte din oraş, şi atunci eforturile lor ar trebui să fie îndreptate tot spre zona aceasta. Momentan n-am văzut nici un sprijin, sper ca în viitor să primesc acest lucru.

Impact REAL: Cum răspundeţi jignirilor adresate de Mircia Gutău către dumneavoastră, la ultima şedinţă de Consiliu Local?
Virgil PÎRVULESCU: Asta denotă caracterul şi educaţia pe care o are acest individ. E clar că mediul din care provine şi în care se învârte şi probabil studiile pe care le-a parcurs pe la Turnu Severin au format acest caracter. Întotdeauna el este un mic golănaş de cartier care încearcă să persifleze oamenii. E clar că eu reprezint pentru el singurul opozant, vă daţi seama că are majoritatea, împreună cu USR, ce treabă mai are cu PNL şi cu Virgil Pîrvulescu? Este un tip needucat, ca să fiu destul de elegant în exprimare. Cred că societatea în ansamblu respinge comportamentele de acest gen. Totdeauna am spus şi o spun în continuare, cred că marea majoritate a cetăţenilor ar trebui să se implice mai mult, să vină în primul rând la vot şi să nu mai ofere posibilitatea aşa-zişilor fanatici să decidă în oraşul nostru viitorul copiilor. Uitaţi-vă în ce situaţie ne aflăm cu oraşul. Suntem în anul 2021, în luna septembrie, mai avem câteva zile şi se termină luna. Care sunt investiţiile făcute în oraş, ce s-a făcut până acum? Gândiţi-vă că s-au cheltuit bani, 45 de milioane de lei din credite, fără să mai vorbim despre buget. Unde sunt banii, şi care sunt investiţiile acelea? Uitaţi-vă la societăţile din subordinea primăriei care au probleme cu plăţile către furnizori. Chiar şi acum să ne gândim la situaţia consumatorului vulnerabil, pentru că râmnicenii vor depune solicitări la primărie pentru energia termică şi energia electrică. Vorbim de cetăţenii cu venituri reduse, şi aceste sume se vor deconta din bugetul de stat, dar vor veni sumele după prezentarea facturiLOR. Ce face Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea? Ei ştiu doar atât: Pîrvulescu mincinosul. De ce? Pentru că Pîrvulescu, în tot ceea ce a spus şi în toate demersurile pe care le-a întreprins a avut dreptate. Şi-au bătut joc inclusiv de şoseaua pe patru benzi.

Impact REAL: Cum catalogaţi colaborarea cu guvernul, de până acum?
Virgil PÎRVULESCU: Slăbuţă, pentru că mă aşteptam să se întâmple lucrurile într-un ritm mai alert. Din discuţiile avute cu primul ministrul s-a înţeles, de fapt că totul este foarte greu, pentru că această alianţă oferă efectiv numai piedici. Dacă ar fi să fac o comparaţie, ceea ce mi s-a întâmplat mie, la Râmnicu Vâlcea i s-a întâmplat premierului la Bucureşti. Efectiv, parcă suntem pe acelaşi calapod. Promisiunile sunt ferme, în sensul că vom continua mult mai serios după data de 25 cu congresul şi cu investirea noilor miniştri pentru portofoliile rămase libere, după demisiile celor de la USR. Atunci lucrurile vor intra pe făgaşul normal din punct de vedere al investiţiilor, din punct de vedere a ceea ce înseamnă ajutarea şi a noastră, a municipiului Râmnicu Vâlcea. Se vor obţine terenurile unde vom putea să facem parcul industrial. Discuţiile sunt destul de avansate şi sper ca foarte rapid să ajungă aceste terenuri în posesia Municipiului Râmnicu Vâlcea, în proprietatea noastră.

Impact REAL: Cum credeţi că va arăta colaborarea cu guvernul, după 25 septembrie?
Virgil PÎRVULESCU: Sunt două şanse, din punctul meu de vedere. Cred că la prima îşi vor băga toţi actorii săbiile în teacă, se vor pune la masă, şi vor începe să lucreze. De altfel, PNL, dacă după data de 25 nu rezolvă problemele României şi eu cred că este singurul partid care are soluţiile corecte pentru dezvoltarea României, atunci noi nu prea mai avem ce căuta să ne prezentăm la alegerile din 2023. Eu cred în continuare şi pentru că am văzut determinarea premierului de a face lucrurile altfel. M-a şi convins să merg alături de le pentru că are anumite acţiuni de aşa manieră încât dezvoltarea României să fie una serioasă, se pune mare accent pe zona de investiţii şi dezvoltare Ceea ce mi-a plăcut foarte mult este că a spus că, indiferent că este vorba despre primari PSD sau PNL, iese din calcul discuţia legată de apartenenţa la un partid politic în cazul direcţionării banilor pentru investiţii.

Impact REAL: Cum aţi clasifica relaţia cu ceilalţi membri ai PNL Vâlcea?
Virgil PÎRVULESCU: Au fost în ultimul timp nişte atacuri pe care le-am înţeles într-un fel, aş putea să spun că sunt oameni lipsiţi de onoare când declanşează astfel de atacuri. Dar, dacă ne uităm în trecut, aşa au înţeles ei să facă politică. Nu mă aşteptam din partea unor colegi să procedeze de aşa manieră încât ei cred că îşi pot construi o carieră politică prin atac, asta este exclus. Lucrurile se tranşează în interiorul partidului. Dacă afirmaţiile lor ar fi fost susţinute de o bază legală, atunci ar trebui să stai să te gândeşti unde am greşit? Poate n-am greşit. Atunci când ai dorinţa de a face lucrurile altfel, când îţi doreşti să fii demn şi din când în când te gândeşti că trebuie să îi respecţi pe cei din jurul tău, atunci lucrurile se schimbă. Ei au un stil de a merge din inerţie, o zonă de joacă politică, de altfel aşa zic ei: joac-o politic! Eu urăsc termenul acesta, de joacă politică, nu mă regăsesc în acest format. Politica generează dezvoltarea unei ţări, dar, pentru ca politica să genereze dezvoltare înseamnă că trebuie făcută de nişte oameni cu principii şi caracter. În momentul de faţă, chiar dacă ideile nu sunt aceleaşi şi ai o dezbatere de idei sau de opinii, chiar dacă părerea ta este alta, poate ar trebui să accepţi părerea celuilalt, iar ideea cea mai bună să învingă.

Impact REAL: Ce părere aveţi despre campania electorală a domnului Cîţu, dar a domnului Orban?
Virgil PÎRVULESCU: Ca să fiu un tip onest, din punctul meu de vedere, campania electorală făcută de Orban este una door to door, iar premierul Cîţu a fost mai mult pe zona online. Eu cred că viitorul preşedinte al partidului nu este rezultanta unei campanii electorale, ci rezultanta a ceea ce îşi doresc membrii Partidului Naţional Liberal. Avem două sisteme: un sistem unde se acceptă cumetriile politice, adică te cunosc, suntem membri de 20 de ani, tu eşti şef, eu sunt şef, tu îmi spui, eu îţi dau, iar celălalt sistem propune un alt fel de angrenare, ceva mai cu cărţile pe faţă. Cred că după data de 25 noul preşedinte trebuie să se erijeze în termenul de bărbat, adică să se apuce serios de treabă. De altfel în momentul de faţă, şi aici vorbesc despre Râmnicu Vâlcea, nu văd încă oameni competenţi în funcţiile de conducere şi, dacă vorbim despre deconcentrate, încă n-am văzut partidul să-şi pună oameni competenţi. Când o să văd oameni competenţi, atunci o să fie cetăţenii mândri că Partidul Naţional Liberal este la guvernare. Până la urmă suntem Partidul Naţional Liberal, suntem la guvernare, şi sper să se schimbe lucrurile, după 25 septembrie.

Impact REAL: Cum aţi fi procedat dacă dumneavoastră aţi fi candidat pentru funcţia de preşedinte PNL? Ce aţi fi propus?
Virgil PÎRVULESCU: Nu sunt bun de preşedintele PNL, pentru că eu vin mai mult din zona civilă, ca să zic aşa, a oamenilor care îşi doresc lucrurile făcute altfel. Este greu să porneşti lucrurile din loc. E greu să schimbi mentalitatea unor oameni, dar niciodată nu trebuie să renunţi. Nu sunt bun, pentru că nu sunt diplomat. Acolo am văzut plan politic, ceva de genul îţi strângi mâna, se rânjeşte unul la altul şi pe la spate se înfig cuţite. Eu nu sunt adeptul acestui comportament. Eu ştiu un singur lucru: îţi spun ce am de spus şi, dacă greşesc, îmi cer scuze cu siguranţă. E o chestie aşa, mai tribală, într-o zonă politică în care le plac oamenii obedienţi.

Impact REAL: Cum consideraţi statusul sondajelor PNL din ultima perioadă?
Virgil PÎRVULESCU: E corect, din păcate PNL a scăzut foarte mult. O teorie economică spune că trebuie să scazi pentru ca apoi să creşti, dacă ştii să găseşti pârghiile. Este clar că o alianţă cu USR, la modul cum a fost încheiată, a creat deservicii actului de guvernare. Aici, la Râmnicu Vâlcea am crezut că sunt oameni de bună credinţă, am crezut că putem să facem treabă, să vedem cum o rezolvăm ca sa fie totul bine pentru cetăţeni. Chiar am crezut că sunt oameni de bună credinţă. Eu am crezut foarte mult în ei, dar s-a văzut ulterior felul în care fac ei lucrurile. Atunci când spui că Virgil Pîrvulescu s-a purtat ca un tiran, aşa cum a reieşit din interviurile lui Gheorghiu, vreau să vină şi să-mi spună în faţă ce am greşit şi dacă am greşit. Un om slab pregătit întotdeauna va da vina pe cineva. Chiar dacă această alianţă se va reface, pentru mine aceşti oameni vor rămâne nişte anonimi. Gheorghiu nu înţelege absolut nimic din legislaţie şi m-am uitat în şedinţele de consiliu local, ridică nişte probleme foarte ciudate, inclusiv la proiectele de hotărâre ale lui Mircia Gutău. Ultima a fost comisia de adjudecare a locurilor de la dispensarul din Ostroveni, şi pentru că nu înţelege nimic din mecanism a întrebat de ce în comisie trebuie să fie minim 5, şi alegem 3? Cu o lună înainte alesesem deja comisia formată din 5 membri, numai că nominalizează consilierii locali, şi am văzut-o pe doamna de la direcţia de dezvoltare că îi era jenă de această întrebare. Este greu să încerci să fii şmecher într-o zonă în care nu înţelegi nimic, eşti slab pregătit.

Impact REAL: De ce aţi fost atacat tocmai pentru că nu aţi aprobat proiectul cu grădiniţa de pe strada Morilor?
Virgil PÎRVULESCU: Referitor la grădiniţa de pe Morilor, Compania Naţională de Investiţii a specificat pentru terenul care este acolo că se aprobă de principiu construcţia, urmând să aprobe când vor vrea cei de la CNI amenajarea pentru o grădiniţă medie. El în proiectul de hotărâre minte cu o neruşinare, se apune acolo că trebuie să cumpărăm neapărat şi cei 400 de metri pătraţi ca să se poată aproba proiectul, deci vrea să cumpere terenul şi să aducă acolo utilităţile. De ce? Cine este proprietarul Veranda Park? Este mama mea? Nu, este băiatul lui Mircia Gutău. O construcţie de genul acesta, cum este grădiniţa în acea zonă înseamnă că este nevoie de utilităţile care sunt aduse pe bani publici. Cine se racordează la aceste utilităţi? Veranda Park.

Impact REAL: Cum vi se pare faptul că la Vâlcea au fost aprobate ambele moţiuni?
Virgil PÎRVULESCU: Eu n-am participat la acel joc, pentru că am avut probleme de sănătate. Este o greşeală politică, din punctul meu de vedere. Indiferent că te numeşti Ludovic Orban sau Florin Cîţu, nu are cum să-ţi iasă totul şi aşa, şi aşa. Este doar o chestiune de lipsă de decizie politică, şi cred că, oricare dintre lideri, chiar dacă era cel căruia nu i-a trecut moţiunea şi devenea preşedinte, ar fi respectat mai mult filiala locală, decât aşa.

Impact REAL: Partidul AUR încă nu şi-a făcut simţită prezenţa la Vâlcea. Ce tactică aţi aborda dacă, la următoarele alegeri, ar deveni un adversar de luat în serios?
Virgil PÎRVULESCU: AUR în momentul de faţă reprezintă un actor care este de luat în seamă pe zona politică, dar acum ar trebui să ne gândim la componenţa electoratului. Ce nu am reuşit eu în Vâlcea, pentru că eforturile au fost doar ale mele în campania respectivă este că nu am reuşit să aduc oamenii la vot. Partidele extremiste obţin procente importante în alegeri atunci când prezenţa este scăzută. Şi Dragnea are acest nou partid care merge pe aceeaşi zonă. Asta înseamnă că, din punct de vedere politic PSD va avea de pierdut. Rupe din electoratul PSD şi atunci vor fi două partide extremiste: AUR şi cel al lui Dragnea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *