Dăești câștigă derby-ul județean cu Horezu

Viitorul Dăești a câștigat meritat derby-ul județului Vâlcea, cu Flacăra Horezu, scor 3-1 (10) și a rămas lider în Seria 6.

Cele două echipe vâlcene au oferit un joc echilibrat în prima repriză. Costea a avut prima șansă de gol în minutul 15, dar a întârziat pasa și șutul său a fost blocat. Horezu dă o replică bună și Nistor șutează periculos, dar Păușescu scoate. În minutul 32, Florin Costea trage de două ori din unghi greu, dar Sporea respinge. Deschiderea scorului vine în minutul 36, când Costea  scapă singur cu Sporea, pasează decisiv pentru Vasile, care înscrie în poarta goală.

După pauză, Viitorul a fost net superioară și s-a desprins clar pe tabelă, câștigând fără emoții. La șapte minute de la reluare, Costea și Pîrvu au tras slab din poziții excelente, ratând desprinderea. Nigerianul Ovye a fost veriga slabă din defensiva oaspeților. În minutul 60, un șut de la 20 de metri l-a lovit în cot pe nigerian, s-a dictat penalty și Florian Pîrvu a transformat cu un șut plasat. Viitorul mai ratează o ocazie uriașă în minutul 63, când Sporea salvează din fața lui Vasile, scăpat singur pe flancul drept. Nigerianul Ovye gafează și în minutul 65 și pierde mingea la 30 de metri de poarta sa, Dăeștiul profită și după pasa lui Iordache, Samson reușește să facă 3-0. În atacul horezenilor debutează și noua achiziție, nigerianul Kenneth, masivul vârf venit de la Cisnădie.

Flacăra reduce din diferență în minutul 76, după o lovitură liberă, tocmai micuțul Burcea reușind să vină din spate și să înscrie cu capul. În prelungiri, Neacșu ratează ultima ocazie a meciului și se termină 3-1, un rezultat just după aspectul meciului.

Viitorul rămâne neînvinsă în campionat și își păstrează fotoliul de lider, echipa lui Adi Popa fiind clar una din candidatele la play-off. Horezu suferă primul eșec după patru meciuri și coboară pe locul 6, dar trupa lui Narcis Enăchescu este în grafic până acum.

Viitorul Dăești – Flacăra Horezu 3-1 (1-0)

Au marcat: Octavian Vasile (36), Florian Pîrvu (61 – penalty), Samson Nwabueze (65) / Robert Burcea (76)

Viitorul Dăești: Paușescu – Samson (Roșianu 75), Cr.Munteanu, Mocioacă, Ceapă (Grosu 56) – Pîrvu, Iordache (Ov.Popescu 70) – Vasile, Precup, S.Preda (Fierbințeanu 46) – Fl. Costea (Neacșu 70). Antrenor: Adrian Popa.

Flacăra Horezu: Sporea – Burcea, Ovye, Vișan, M.Diaconescu – A.Dobre (R.Dinu 65), Comănescu – Georgescu (Horumbă 86), Nistor (Bîrzan 46), Dobrin (I.Tudor 86) – I.Marian (Kenneth 70). Antrenor: Narcis Enăchescu

Vlad Alexandrescu a compus un imn pentru echipa din Dăești

Vocalist și chitară solo la trupa CiviC RebelS, Vlad Alexandrescu a compus un imn pentru echipa de fotbal Viitorul Dăești. Imnul dedicat echipei a răsunat pentru prima dată la Fedeleșoiu la meciul cu Flacăra. Vlad Alexandrescu este un apreciat profesor de limba engleză la Școala Take Ionescu, după ce s-a perfecționat la The Oxford English Centre.

Încă din tinerețile mele, am avut trei pasiuni: pescuitul, muzica și fotbalul. În ceea ce privește pescuitul, încă nu am avut vreo cerere de a concepe un imn, acolo trebuie să fie liniște deplină! Când a venit propunerea lui Ciprian Olaru de a scrie un îndemn muzical pentru echipa Viitorul Dăești, nu prea am stat pe gânduri și am fost onorat de idee. Versurile s-au așternut pe hârtie de la sine, dedicarea și munca tuturor din echipă fiind principala inspirație. Rezultatul l-ați putut asculta deja, în premieră și sper să aducă cât mai multe rezultate bune echipei” a declarat Vlad Alexandrescu.

Robert Burcea: ”Ne gândim la play-off”

Fundașul dreapta de la Horezu, Robert Burcea (FOTO-Dan Lixandru) a marcat sâmbătă împotriva fostei sale echipe, Viitorul Dăești, dar rezultatul final i-a umbrit bucuria marcării golului.  ”Ne-am motivat, am dat totul pe teren, dar acesta a fost rezultatul și mergem înainte. Am marcat, dar cu un ochi plâng și cu celălalt râd. Noi vrem să câștigăm fiecare meci, nu contează contra cui jucăm. Obiectivul este să urcăm cât mai sus în clasament. Sper la play-off, de ce nu, am demonstrat la Filiași, am jucat bine și la Dăești, este o serie echilibrată, oricine poate câștiga cu oricine, chiar și Costești! Am jucat un tur de sezon la Dăești, oamenii de aici s-au comportat exemplar, dar și la Horezu mă simt foarte bine și sper să o țin tot așa” a spus Robert Burcea.

Adi Popa: ” A fost un joc special pentru mine”

Adrian Popa a câștigat sâmbătă împotriva echipei la care și-a început cariera de antrenor, Flacăra Horezu.  ”Trei puncte importante pentru noi, felicit echipa pentru determinare. Horezu este o echipă bună, care are mulți jucători tineri de valoare, bine așezată în teren, este important că am câștigat. Tratăm fiecare joc în parte serios, dăm maxim și vrem să obținem cât mai multe puncte. Avem mult de muncit, sperăm să obținem un rezultat pozitiv și etapa următoare, la Slatina”.

Adrian Popa (FOTO – Dan Lixandru) nu  a putut evolua sâmbătă împotriva fostei sale echipe la care a jucat și a antrenat-o trei ani, Flacăra Horezu, având o contractură musculară.  ”A fost un meci special pentru mine, contra echipei din orașul meu, vreau să îi felicit pe toți cei care se zbat pentru echipă și susțin fotbalul”.

Enăchescu: ”S-a cunoscut plusul de experiență al Dăeștiului”

Antrenorul Flacărei, Narcis Enăchescu crede că diferența a fost făcută de plusul de experiență al jucătorilor de la Dăești. ”Un meci greu, am întâlnit echipa de pe primul loc, o pretendentă la promovare, s-a cunoscut plusul de experiență. Dăeștiul joacă de mult timp împreună și are relații de joc mult mai închegate. Luăm ce e bun din fiecare meci, pentru aceste meciuri merită să te apuci de fotbal și să te pregătești. Dăeștiul a fost echipa mai bună, mergem înainte și muncim să ne îndeplinim obiectivele. Kenneth a debutat, dar el încă are probleme cu pregătirea, va progresa în joc, ca și Ovye, ne bazăm pe ei. Ne gândim deja la meciul din etapa viitoare” a spus Narcis Enăchescu. Flacăra a pierdut la Fedeleșoiu primul meci după patru etape.

Săptămână perfectă pentru George Popolan

Edilul din Dăești, George Popolan a felicitat ambele echipe, după un joc disputat cu multă determinare, dar totodată și unul fair-play. ”Am condus de la un capăt la altul, felicit echipa pentru cele trei puncte, dar și pe Flacăra, le urez succes pe viitor. Știm că aceste derby-uri se joacă cu ambiție și cu determinare din partea ambelor echipe. Mă bucur că am câștigat, dar și că a fost o partidă fair-play, asta este important între două echipe din același județ. Pentru noi urmează un joc foarte important, la Slatina, cu principala candidată la câștigarea seriei” a declarat primarul din Dăești.  Șeful clubului de la Fedeleșoiu a avut parte de un final fericit de săptămână. ”Joi am susținut echipa de handbal SCM în succesul cu CSM București, sâmbătă dimineața pe copiii de la SCM care au câștigat, am încheiat săptămâna cu victoria Viitorului în derby-ul județean”.

Seria 6, rezultate etapa 6:

Vedița Colonești – Univ. Craiova II  2-1

Sporting Roșiori – CSM Alexandria 0-1

ACSO Filiași – Minerul Costești 3-0

Petrolul Potcoava – CSM Slatina 0-1

Viitorul Dăești – Flacăra Horezu 3-1

Clasament Seria 6:

1. Viitorul Dăești             6        5        1        0        10 – 2           16     

2. CSM Slatina                6        4        2        0        14 – 3           14     

3. Sporting Roșiori           6        3        2        1        11 – 6           11     

4. ACSO Filiași                6        3        0        3        10 – 7           9       

5. Vedița Colonești          6        3        0        3        8 – 9             9       

6. Flacăra Horezu            6        2        2        2        4 – 10           8       

7. CSM Alexandria          6        2        1        3        4 – 7             7       

8. Petrolul Potcoava         6        1        1        4        6 – 13           4       

9. Minerul Costeşti           6        1        1        4        5 – 16           4       

10.Univ. Craiova II          6        1        0        5        8 – 7 (1)       3

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *