PNL vrea mărirea subvenției gigacaloriei pentru această iarnă

Ședința de Consiliu Local din data de 30 septembrie a fost una unică în acest mandat deoarece nu s-a transmis live pe Facebook. Evenimentul a strâns multe întrebări după ședință, însă motivele încă nu sunt asumate de cineva.

Ca de obicei, ședința a strâns multe păreri diferite, rezultând din nou momente aprinse între consilierii locali. În loc ca aceștia să se concentreze la situațiile încinse importante ale municipiului, își creează singuri propriile neînțelegeri care nu duc la niciun fel de dezvoltare.

Momente aprinse există în fiecare ședință, deoarece în fiecare ședință descoperim hotărâri care pun serioase semne de întrebare vizavi de adevăratele intenții ale primarului. Absolut de fiecare dată când domnul viceprimar Virgil Pîrvulescu scoate în evidență aceste nereguli, îl veți observa pe primar cum răbufnește și nu își poate cumpăta vorbele, ajungând la jigniri gratuite și arătând tuturor că, de fapt, domnul Pîrvulescu a intuit bine ceva. După cum ați observat, noi, cei din PNL, nu răspundem niciodată la atacurile febrile ale primarului, chiar dacă toți am fost jigniți în cele mai diverse moduri, de la „agarici”, „bețivi”, „proști”, „inculți” și până la moduri ridicole de tipul „bărbiță”, „nu știe să numere până la câți copaci avem în municipiu”. Deja nu mai avem așteptări că pot există ședințe fără să primim injurii calomnioase din partea primarului. Chiar dacă se bucură de o majoritate, asigurată de cei din USR, se vede că PNL este în continuare adversarul principal al lui Mircia Gutau din Consiliul Local. ne-a declarat consilierul PNL, Bogdan Popa.

PNL vrea mărirea subvenției gigacaloriei pentru această iarnă

În timpul ședinței de Consiliu Local, a fost aprobată mărirea subvenției pentru Giga caloriei pentru această iarnă, însă consilierii din partea PNL au propus un amendament pentru mărirea acesteia, de la 25 de lei, cât era în proiectul depus de primar, la 100 de lei. Argumentul PNL ar fi următorul: Argumentul nostru a fost simplu: CET Govora și-a declarat insolvență în 2016, iar de atunci și până acum administrația locală nu a făcut nimic să îmbunătățească situația. Scopul propunerii noastre a fost că administrația locală să își asume financiar lipsa de răspuns din ultimii 4 ani. Bineînțeles că, celebrul contra-argument al primarului: „nu se poate!” a fost repede însușit și de consilierii USR. a declarat liderul PNL, Virgil Pîrvulescu. Amendamentul nu a fost aprobat, proiectul adoptându-se cu forma inițială.

De asemenea, PNL a propus redirecționarea cotei defalcate din impozitul pe veniturile cetățenilor municipiului, și primit de primăria Râmnicu Vâlcea de la guvern, către anvelopările de blocuri și în special către asociațiile de locatari care au deja cota de participare deja strânsă.

Vâlcenii noștri trebuie să știe ca am avut pe ordinea de zi două proiecte care afectează grav bugetul orașului:

a) mărirea devizului pentru anveloparea blocului A4 de pe str. Luceafărului la 1 milion de euro (punctul 6 pe Ordinea de Zi)

b) acoperirea din banii Primăriei (ai noștri) a costurilor anvelopării la asociația Troian (punct suplimentar)

Ambele proiecte au trecut cu ajutorul celor de la USR! Adică în timp ce unor asociații de proprietari primăria le plătește anveloparea, altor asociații le aprobă un deviz de lucrări de anvelopare echivalent cu construcția unei parcări la Casa Științei! Acestea sunt doar două dintre proiectele pe care USR-ul le-a votat în ședința de ieri, proiecte pe care eu le consider total inoportune și care afectează serios bugetul local și viața locuitorilor din municipiu! În tot acest timp, USR Vâlcea este „ținut în brațe” de o facțiune dintre liberalii vâlceni carora le e teama de mine, speriați probabil de scorul istoric de mare, pe care PNL Râmnicu Vâlcea l-a obținut la alegeri. a motivat liderul PNL, Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *