Primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan, detaliază stadiul proiectului de racordare a urbei la reţeaua de gaze

Chiar dacă, de o perioadă bună de timp, în oraşul Băbeni se discută despre extinderea reţelei de gaze naturale, primarul oraşului spune că acest proiect, al branşării gospodăriilor la gaze este prioritar şi se fac paşi importanţi în acest sens. Extinderea reţelei de gaze în oraşul Băbeni este un proiect comun care a fost posibil prin realizarea unui parteneriat cu localităţile Frânceşti şi Păuşeşti Otăsău. Este o investiţie pe care cetăţenii din Băbeni şi-o doresc. De aceea se lucrează la acest proiect cu prioritate, dar fără a fi neglijate celelalte investiţii:

„Proiectul prioritar pentru oraşul Băbeni este extinderea reţelei de gaze naturale. În acest sens noi facem paşi, printr-un parteneriat cu încă două localităţi prin POIM, cu Frânceşti şi Păuşeşti Otăsău. Proiectul a trecut de Ministerul Dezvoltării, are aviz favorabil, este fezabil şi urmează să intre în analiză la Ministerul Fondurilor Europene pentru a primi finanţare. Aproximativ 800 de familii vor beneficia de extinderi de gaze în Băbeni, cu toate că în proiect una dintre condiţii este să fie 1000 de angajamente de branşamente. Din această cauză s-a realizat parteneriatul cu Primăria Frânceşti şi cea din Păuşeşti Otăsău.

Proiect pentru centura ocolitoare, în oraşul Băbeni

Administraţia locală are proiecte pe care le va depune pentru accesarea fondurilor prin noul program guvernamental Anghel Saligny privind asfaltare a 59 de străzi şi amenajarea unei centuri ocolitoare pentru fluidizarea traficului. În acest sens, primăria a depus cererea de finanţare la CNAIR: „Fiindcă Primăria Municipiului Drăgăşani a depus un astfel de proiect, pentru amenajarea unei centuri ocolitoare, care merge paralel cu Oltul, ne-am gândit să venim în sprijinul acestor demersuri pe care le face administraţia locală. Este un proiect foarte bun, şi asta fiindcă această artera rutieră va fluidiza traficul pe ruta Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani. Un alt proiect pe care l-am depus prevede asfaltarea străzilor, însumând peste 15 kilometri de drumuri, reprezentând 59 de străzi”, a precizat primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan. Dacă proiectul pentru centura ocolitoare amenajată paralel cu Oltul nu va prinde contur, primarul are în plan amenajarea acestei artere rutiere pe ruta: Frânceşti – Mihăeşti – Râmnicu Vâlcea. Primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan, declară că are în plan amenajarea centrului civic cu bani din bugetul local, iar cu bani atraşi prin Administraţia Fondului pentru Mediu se vor face lucrări de termoizolare a primăriei, liceului şi casei de cultură.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *