Incidență record în comuna Măldărești : Explicația primarului

Comuna Măldărești a prin un avans fantastic în ultima perioadă din perspectiva incidenței de cazuri COVID-19 la mia de locuitori. În momentul de față a ajuns la incidența de 15.45, întrecând Horezu și Stroești.

Motivul incidenței așa mari s-ar lega de un personal din cadrul spitalului care nu s-a vaccinat și a luat virusul, infectând alți oameni.

Explicația primarului din administrația comunei Măldărești arată faptul că locuitorii nu vor să se vaccineze sub nicio formă. Primarul a reușit să convingă administrația primăriei să se vaccineze în proporție de 100%, însă locuitorii nu vor să ia exemplu de la aceștia. Mai mult, mulți dintre aceștia sunt anti-vacciniști și se declară împotriva pandemiei, nepurtând mască sau renunțând la orice formă de prevenire.

Răspunsul pentru incidența așa ridicată este simplu: nu s-au vaccinat. Cei care s-au îmbolnăvit și acum stau în izolare nu au fost vaccinați. A fost o persoană care a lucrat la spital și nu s-a vaccinat, a îmbolnăvit oamenii de pe strada lui. Am lucrat și eu în domeniu și le-am explicat multor oameni care erau împotriva vaccinului despre ce este vorba, că nu este nimic rău în a te vaccina. Au o ambiție extraordinară în a nu se vaccina, este incredibil ceea ce se întâmplă. Acum se chinuie prin spitale și mă sună să-mi zică ce-au pățit.

De asemenea, circulația haotica a destabilizat foarte tare situația. Cred că nici ceva restricții nu ar strica deloc. Lumea nu mai poartă deloc mască, umblă pe la bar sau pe unde se mai duc fără protecție și se trezesc în spitale. Totodată, consider faptul că cea mai bună tactică pentru această situație ar fi regândirea și îmbunătățirea campaniei de vaccinare la nivel național.” ne-a declarat primarul comunei Măldărești, Bociog Ion.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *