Primăria Bujoreni are pregătite proiectele de investiţii pentru Programul „Anghel Saligny”
Comuna Bujoreni este într-o continuă dezvoltare. Sunt în lucru proiecte importante, menite să crească gradul de confort al cetăţenilor, însă administraţia locală se gândeşte şi la alte investiţii, de viitor, extrem de utile pentru comunitate.
Pentru accesarea fondurilor prin programul „Anghel Saligny”, lansat recent de Guvernul României, Primăria Bujoreni a pregătit deja proiecte importante care vor fi depuse în perioada următoare: „Am mari speranţe de la acest program şi sper să fie de succes”, spune primarul Gheorghe Gîngu.
Unul dintre proiecte vizează modernizarea infrastructurii rutiere din comună. Astfel, administraţia locală îşi doreşte ca toate drumurile din localitate care nu sunt asfaltate să fie ca-n palmă, fiind astfel pregătit un proiect pentru modernizarea drumurilor comunale, străzilor, uliţelor şi trotuarelor, podurilor şi podeţelor pe o distanţă de peste 40 de kilometri:
„Proiectul este extrem de amplu, are o valoare de 15 milioane de euro, însumând peste 40 de kilometri. În cadrul acestui proiect va intra şi construirea unui pod mare peste valea pârâului Muereasca. În localitate există reţea de canalizare pe o lungime de 12 kilometri. Investiţia este în curs de recepţie şi mai sunt aproximativ 20 de kilometri de reţea de canalizare prinsă într-un proiectul prin POIM, iar diferenţa de reţea se va vom face cu bani de la bugetul local”, a precizat primarul localităţii Bujoreni, Gheorghe Gîngu.
Un portofoliu de 8 proiecte prioritare la CNI
Primarul localităţii Bujoreni, Gheorghe Gîngu, împreună cu aparatul de specialitate al primăriei a depus un portofoliu de opt proiecte la Compania Naţională de Investiţii, iar finanţarea lor ar însemna un punct important privind continuarea dezvoltării comunei. Primarul declară că, pentru aceste proiectele CNI a solicitat clarificări pentru actualizarea documentaţiilor: „Pentru proiectele pe care le avem depuse le CNI a trebuit să actualizăm toate studiile de fezabilitate. Pentru proiectul privind construirea complexului administrativ, însemnând noua primărie şi sala de sport şi evenimente care se va construi în locul căminului cultural din satul Olteni, documentele sunt transmise, fiind o investiţie de peste 15 milioane de lei. Ne-au fost cerute clarificări şi săptămâna aceasta colegii mei le vor transmite. Ni s-au cerut inclusiv clarificări privind dotările respectivelor clădiri, fiindcă eu nu vreau să avem doar o clădire independentă, ne dorim să aibă şi dotări de top, de la afişaj digital până la lift pentru persoanele cu dizabilităţi. Acesta este unul dintre proiectele importante pe care le avem în plan privind finanţarea, fiindcă şi această clădire, unde ne desfăşurăm activitatea, va intra într-o amplă lucrare de eficientizare energetică şi toată clădirea va intra într-o modernizare de la temelie până la acoperiş. Pregătim această clădire fiindcă aici avem în plan să facem un centru social pentru persoanele vârstnice”, afirmă primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu.
Comuna Bujoreni, printre localităţile care va beneficia de cadastrarea gratuită a terenurilor
Tot în această perioadă a avut loc licitaţia pentru procedura de cadastrare gratuită a terenurilor. Primarul este dezamăgit fiindcă la licitaţie s-a prezentat o singură societate care însă nu şi-a depus oferta tehnică, procedura fiind astfel anulată pentru o altă dată. Comuna Bujoreni se numără printre localităţile care beneficiază de cadastrarea gratuită a terenurilor cu fonduri alocate de la Uniunea Europeană. În acest sens, primăria a realizat şi o hartă digitală a comunei, astfel încât este nevoie de cadastrarea localităţii pe o suprafaţă de 3900 de hectare de teren şi pentru sute de proprietăţi.